Stiri

Bătrân fugit în papuci din Ucraina, mărturisiri emoționante: „Am pierdut tot! Pentru ce să mai trăiesc?” Bărbatul izbucnește în lacrimi când primeşte pantofi de la pompierii din Rădăuţi

Bătran fugit în papuci din Ucraina, mărturisiri emoționante: „Am pierdut tot! Pentru e să mai trăiesc.”!
Bătrân fugit în papuci din Ucraina [Sursa foto: Facebook]
Un bătrân fugit în papuci din Ucraina izbucneşte în lacrimi când primeşte pantofi de la pompierii din Rădăuţi. Ce mărturisiri a făcut bărbatul?!

Un bărbat în vârstă de 72 de ani se află printre refugiații din Ucraina care au fost nevoiți să-și părăsească țara luând doar câteva lucruri cu el. Bărbatul a ajuns în tabăra de refugiați de la Rădăuți, acolo unde a atras atenția pompierilor. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din România au publicat povestea bărbatului pe pagina de Facebook, text însoțit și de fotografii. În câteva ore, postarea a adunat mii de aprecieri.

Bătran fugit în papuci din Ucraina, mărturisiri emoționante: „Am pierdut tot! Pentru e să mai trăiesc.”!
Bătran fugit în papuci din Ucraina[Sursa foto: Facebook]

- Nu am nevoie de nimic, băieți, a răspuns acesta în limba română.
- Știți limba noastră?
- Este și limba mea. Sunt jumătate român. Tatăl meu a fost român și mama ucraineană. România este și casa mea. Florea e numele meu.
- Nu vreți să ridicați puțin capul? Tot timpul ați privit în pământ.


- Unde să mai privesc, copii? Unde? a spus acesta ridicând capul spre cei doi.

Citeste si: Soldat ucrainean, mesaj emoționant pentru România! Ce a transmis bărbatul aflat în război?!: „Mulţumim foarte mult pentru că ne protejaţi copiii şi femeile”

Pe obrazul lui se vedeau lacrimi, iar ochii nu putea descrie decât o mare durere.

- Am 72 de ani. Am pierdut tot. Am plecat din Ucraina cum mă vedeți. Pentru ce să mai trăiesc? Pentru ce?
- Nu vreți să veniți cu noi? Am vrea să vă arătăm cum ne-am organizat aici.
- Nu pot, copii, deși mi-ar prinde bine o mișcare. Mă dor picioarele și nu pot merge decât foarte puțin. Am pierdut și bățul în care mă sprijineam. Lăsați-mă pe mine! Aveți grijă de cei mai tineri de aici. Eu sunt bătrân de acum. Nu am nevoie de nimic.
După un timp, cei doi pompieri s-au întors la bancă. Nimic nu se schimbase, nea Florea stătea tot cu capul aplecat.", au povestit oamenii legii pe site-ul de Facebook.

Bătran fugit în papuci din Ucraina, mărturisiri emoționante: „Am pierdut tot! Pentru e să mai trăiesc.”!
Bătrân fugit în papuci din Ucraina[Sursa foto: Facebook]

Oamenii legii i-au sărit în ajutor

Impresionați de povestea de viață a bătrânului care a fugit de război, cei doi salvatori au mers și i-au adus o pereche de încălțări și un baston pentu a se deplasa.

Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul României! Liderul Kievului a vorbit despre Nicolae Ceaușescu: „Era o persoană inadecvată”

- V-am adus ceva să vă ajute, i-a spus Claudiu, arătându-i o cârjă. Acum chiar vrem să veniți cu noi.
- Măi, copile, măi…
- Dar am și eu o condiție. Vreau să mă lăsați să vă încalț cu ghetele acestea. Văd că aveți papuci în picioare, a spus Claudiu și s-a aplecat să-l încalțe.
Când s-a ridicat în picioare, ochii lui nea Florea erau tot în lacrimi.
- Nu vreau să mai plângeți. O să vedeți că o să fie bine!
- Știi de ce plâng, copile? Papucii aceștia de i-ai scos mi-au salvat viața din Ucraina și până aici. Cu altceva nu am apucat să mă încalț. Iar voi acum, prin ce ați făcut pentru mine, mi-ați dat viața de aici încolo. Si pentru asta vă mulțumesc din toată inima mea. Uite, de asta plâng, de bucurie.
- Nu trebuie. Chiar nu am făcut nimic.
- Ba da… nici nu vă dați seama cât ați făcut!", au mai povestit oamenii legii pe Facebook.