Stiri

Când se decid nominalizările la Premiile Oscar 2021. Un film românesc este pe lista scurtă

Când se decid nominalizările la Premiile Oscar 2021. Un film românesc este pe lista scurtă
Un film românesc are şanse mari să fie nominalizat la premiile Oscar din acest an. Gala de decernare se va desfăşura în condiţii cu totul şi cu totul speciale.

 Gala premiilor Oscar din acest an ar fi trebuit să aibă loc pe 28 februrie, dar din cauza pandemiei de coronavirus a fost amânată pentru data de 25 aprilie. Şi formatul producţiei a suferit modificări pentru această ediţie, tot din cauza situaţiei medicale din întreaga lume. Gala de decernare a premiilor pentru care are şanse mari şi un film românesc să fie nominalizat se va transmite live şi va fi difuzată din mai mult spaţii, a anunţat Academia Americană de Film.

Un film românesc are şanse mari să fie nominalizat la premiile Oscar

 "Academia de film americană este hotărâtă să prezinte o ceremonie a premiilor Oscar fără pereche, punând în acelaşi timp accent pe sănătatea publică şi pe siguranţa tuturor participanţilor. Pentru a crea acel spectacol live pe care publicul global doreşte să îl vadă şi adaptându-ne la cerinţele impuse de pandemie, gala Oscar va fi difuzată în direct din mai multe spaţii, inclusiv din emblematicul Dolby Theatre", a declarat purtătorul de cuvând al Academiei Americane de Film.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 15 martie, iar un film românesc se află pe lista scurtă. "Colectiv", un film regizat de Alexander Nanau, a fost realizat în urma catastrofei din clubul bucureştean, din urmă cinci ani. Documentarul prezintă situaţia din primul an de după incendiul care a omorât zeci de oameni. Producţia a captat atenţia cineaştinlor din întreaga lume, iar recunoaşterea valorii sale a venit în luna decembrie a anului trecut, când "Colectiv" a fost premiat de Academia Europeană de Film la categoria cel mai bun documentar.

 Şansele ca filmul "Colectiv" să fie nominalizat la Oscar sunt foarte mari. Producţia lui Nanau se află pe lista scurtă la două categorii, cel mai bun documentar şi cel mai bun lungmetraj internaţional. Doar două filme din România au mai fost nominalizate la Oscar. Este vorba despre "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu şi "Cadoul de Crăciun", regizat de Bogdan Mureşanu.