Stiri mondene

Cadoul neprețuit pe care Papa Francisc i l-a făcut Regelui Charles al III-lea înainte de încoronarea de pe 6 mai

Papa Francisc cadou Regele Charles al III lea
Ce cadou i-a facut Papa Francisc regelui Charles al III-lea inainte de incoronare [Sursa foto: Hepta si Profimedia]
Mai sunt doar cateva zile pana la incoronarea regelui Charles al III-lea si a reginei consoarte Camilla Parker fin prima dupa 70 de ani.

Ne mai despart doua saptamani pana la incoronarea regelui Charles al III-lea si a reginei consoarte Camilla Parker trecand deja 70 de ani de la incoronarea reginei Elisabeta a II a care si-a luat in primire rolul de la o varsta foarte frageda.

Papa Francisc, cadou de o insemnatate deosebita pentru regele Charles al III-lea

Citește și: Rose Hanbury, victorie uriașă în fața lui Kate Middleton! Ce se va întâmpla cu presupusa amantă a Prințului William la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Numeroase personalitati vor fi prezente la evenimentul de pe 6 mai printre care si Papa Francisc care i-a daruit Regelui Charles un dar extrem de pretios din partea Bisericii Catolice. Ca inalt prelat al Bisericii Catolice, Papa Francisc i-a daruit monarhului doua particele ale crucii pe care se spune ca Isus a fost crucificat. Relicvele au incrustate intr-o cruce sfintita care va fi folosita de catre rege la procesiunea de pe 6 mai.

Incoronarea regelui Charles de pe 6 mai 2023
Incoronarea regelui Charles al III lea are loc pe 6 mai[Sursa foto: Hepta]

"Darul reprezinta relatia stransa intre Vatican si Marea Britanie"

Ambasadorul britanic de la Vatican, Chris Trott, a comunicat un mesaj prin intermediul Twitter-ului legat de acest aspect: "Monarhii sunt profund emotionati si recunoscatori pentru acest dar minunat. Darul reprezinta relatia stransa intre Vatican si Marea Britanie care s-a consolidat de-a lungul dominiei Majestatii sale Regina Elisabeta care a intalnit de-a lungul vietii 5 popi.Cele

doua bucati, una de 1cm si una de 5 milimetri au fost dispuse in forma de cruce si acoperite cu geam pe suprafata caruia a fost incrustat un quartz roz."

Citește și: Averea pe care Camilla Parker Bowles a chelutit-o pentru intervențiile estetice înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea

Toate aceste detalii demonstreaza relatia stransa dintre Regatul Unit si Inalt Preasfintia Sa Papa Francisc si mai ales aduc un soi de popularitate evenimentului de pe 6 mai.