Stiri mondene

Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții Halynei Hutchins. Actorul american riscă până la 18 luni de închisoare

Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții Halynei Hutchins.
Alec Baldwin
Alec Baldwin va fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, după ce a împușcat-o involuntar pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. Ce se întâmplă acum cu actorul?

Un procuror din New Mexico l-a inculpat joi pe actorul Alec Baldwin și alte persoane în cazul împușcării fatale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins în timpul filmărilor pentru producția western „Rust”, relatează  Reuters.

Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții Halynei Hutchins.
Alec Baldwin

Procurorul Mary Carmack-Altwies a anunțat acuzațiile de omor involuntar împotriva lui Baldwin și a armurierului filmului, după mai bine de un an de investigații privind împușcăturile din octombrie 2021 pe un platou de filmare de lângă Santa Fe.

De asemenea, asistentul regizorului David Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme mortale, a precizat procurorul într-un comunicat.

Citește și: Noi detalii în cazul Alec Baldwin. Poliția a publicat primele filmări realizate la puţin timp după tragedia de pe platourile de filmare

„După o analiză amănunțită a probelor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a depune acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a filmului ‘Rust'” În

timpul mandatului meu, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, 
a declarat Carmack-Altwies 

Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții Halynei Hutchins.
Alec Baldwin

Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare 

Omorul involuntar simplu din neglijență se pedepsește cu până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari. În cazul în care procurorii dovedesc că a existat mai mult decât neglijență simplă implicată în utilizarea unei arme de foc, aceștia ar putea fi condamnați la cinci ani de închisoare.

Actorul american a negat faptul că este responsabil pentru moartea lui Hutchins și a declarat că nu ar fi trebuit să se permită accesul cu gloanțe reale pe platoul de filmare al filmului cu buget redus. Halls i-a spus lui Baldwin că arma era rece, un termen din industrie care înseamnă că este sigură pentru utilizare, potrivit înregistrărilor poliției. Rămâne neclar cum a ajuns muniția reală pe platoul de filmare.

Alec Baldwin, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții Halynei Hutchins.
Alec Baldwin

Citește și: Filmările pentru filmul ”Rust”, cu Alec Baldwin în rol principal, vor fi reluate. Primele declarații: „Am ajuns la o înțelegere”

„Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că există un glonț viu în armă- sau oriunde pe platoul de filmare. El s-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe reale. Vom lupta împotriva acestor acuzații și vom câștiga”, a declarat avocatul său, Nikas.

În aprilie, agenția de siguranță a lucrătorilor din New Mexico a amendat compania de producție a filmului cu 137.000 de dolari, suma maximă posibilă pentru ceea ce a descris ca fiind greșeli de siguranță intenționate care au dus la moartea lui Hutchin. De asemenea, agenția a constatat că Rust Move Productions LLC știa că nu erau respectate procedurile de siguranță pentru armele de foc și a dat dovadă de indiferență evidentă față de aceste pericole.