Stiri mondene

Ancheta FBI în cazul morții Halynei Hutchins a ajuns la final! Actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei

Actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei
Actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei
O expertiză făcută recent de către FBI arată că Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului care a ucis-o pe Halyna Hutchins.

FBI a ajuns la concluzia că actorul şi producătorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucisă din greşeală directoarea de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al peliculei Rust, relatează Sky News. Investigația criminalistică recent finalizată de FBI stabilește că arma în cauză nu s-ar fi descărcat fără ca trăgaciul să fie apăsat fizic 

platoul de filmare al peliculei Rust
platoul de filmare al peliculei Rust

„Moartea a fost cauzată de o rană prin împușcare în piept.

Examinarea rapoartelor disponibile ale forțelor de ordine nu a arătat nicio demonstrație convingătoare că arma de foc a fost încărcată intenționat cu muniție reală pe platou.  Pe baza tuturor informațiilor disponibile, inclusiv a absenței intenției evidente de a provoca rău sau moarte, modul de deces este cel mai bine clasificat ca fiind un accident" ”., se arată în raport.

Actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei
Actorul Alec Baldwin

Alec Baldwin nu se sime vinovat pentru incident

Reamintim că Alec Baldwin a împușcat-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins în timp ce filma o scenă de film în octombrie 2021. Actorul a susținut întotdeauna că pistolul care i-a fost înmânat pe platoul de filmare din New Mexico era neîncărcat și putea fi folosit în siguranță pentru scena din film.

Citeste si: Alec Baldwin, dat în judecată de familia cineastei Halyna Hutchins: „Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”

Într-un interviu televizat despre împușcăturile de la Rust, Alec Baldwin a declarat că, deși „ ar face orice pentru a repara ceea ce s-a întâmplat", nu se simte vinovat pentru împușcăturile fatale.

 Halyna Hutchins
 Halyna Hutchins

Alec Baldwin spune că Halyna Hutchins i-a spus să îndrepte arma spre ea

Acesta este un caz rar în care sistemul s-a defectat și cineva ar trebui să fie responsabil pentru consecințele tragice. Acea persoană nu este Alec Baldwin. 21 octombrie a fost cea mai proastă zi din viața lui Alec Baldwin. Această zi continuă să-l bântuie.(...) Ea i-a indicat lui Baldwin să țină arma mai sus, la un punct în care era îndreptată către ea. Se uita cu atenție la monitor, apoi la Baldwin, în timp ce dădea aceste instrucțiuni. Atât Hutchins, cât și Baldwin au avut convingerea că arma nu conținea gloanțe reale", se arată în documente depuse în instanță de echipa legală a actorului care lucra și ca producător executiv ale peliculei, conform Film Now.

Actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei
Actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei

Citeste si: Noi detalii în cazul Alec Baldwin. Poliția a publicat primele filmări realizate la puţin timp după tragedia de pe platourile de filmare

Procuratura locală nu a depus încă nicio acuzaţie împotriva lui Alec Baldwin, care a fost acuzat de omucidere prin imprudenţă de către familia victimei, şi aşteaptă să obţină înregistrările telefonice ale actorului. De asemenea, autorităţile din New Mexico i-au amendat cu aproape 140.000 de dolari în aprilie pe producătorii filmului, inclusiv pe Alec Baldwin, pentru că nu au respectat protocoalele de securitate.