Stiri

Absolvent la aproape 100 de ani! Un bărbat a doborât din nou recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare

La aproape 100 de ani, un bătrân a absolvit facultatea de Filosofie şi Istorie, la Universitatea din Palermo
Absolvent la aproape 100 de ani [Sursa foto: Facebook Università degli Studi di Palermo]
Un bărbat din Italia a doborât din nou recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare. Ce vrea să facă mai departe?!

Ambiția nu are vârstă! Giuseppe Paterno, în vârstă de 98 de ani, a doborât din nou recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia, informează Reuters. Italianul a obţinut diploma de master în filosofie şi istorie de la Universitatea din Palermo, după ce, în urmă cu doi ani, obţinuse diploma iniţială în aceleaşi specializări.

Absolvent la aproape 100 de ani
Absolvent la aproape 100 de ani[Sursa foto: Facebook Università degli Studi di Palermo]


Examenul de absolvire a masteratului l-a trecut, din nou, cu note maxime, a scris, cu mândrie, familia sa pe Facebook.
Și Universitatea din Palermo a pus două fotografii cu proaspătul absolevent în vârstă de 98 de ani.

Citeste si: VIDEO: Un bătrân înarmat cu o tigaie s-a luptat cu un crocodil de 2,5 metri: "A primit o lecție bună"! Imaginile au ajuns virale

„Felicitări lui Giuseppe Paterno, promoția 1923, proaspăt absolvent al masteratului în „Științe Filosofice și Istorice”, a scris pe Facebook Universitatea din Palermo.  

Giuseppe Paterno vrea să scrie un roman la vechea sa mașină de scris

Născut în 1923, Giuseppe Paterno a crescut într-o familie săracă din Sicilia. În ciuda pasiunii sale pentru cărți și studiu, nu a avut posibilitatea de a urma cursuri universitare  în tinerețe. Astfel, și-a îndeplinit visul la bătrânețe. În schimb, de la vârsta de 20 de ani a servit în marină în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Ulterior, italianul a lucrat la căile ferate.

Citeste si: Femeie de 45 de ani, prinsă copiind la Bacalaureat! Candidata vorbea cu pixul: „Îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva”

Reamintim că și România a avut un astfel de caz care a atras atenția publică. Este vorba despre Emil Tătaru de 93 de ani în momentul absolvirii studiilor, în 2019. El este decanul de vârstă al studenților înscriși la „Universitatea Vârstei a 3-a” a cărei deschidere festivă a avut loc în urmă cu trei ani, la Cluj.