Stiri

22 februarie 2022. Ziua Mondială a Gândirii

 Ziua Mondială a Gândirii
Ziua Mondială a Gândirii
Ziua Mondială a Gândirii este sarbatorita in fiecare an pe 22 februarie.

Ziua Mondială a Gândirii este o sărbătoare a zece milioane de fete din întreaga lume care a avut loc la fiecare 22 februarie din 1926. Rămâne o zi pentru toți Ghizii și Cercetașii să se gândească unul la celălalt și să-și sărbătorească semenii din întreaga lume.

Citeste si: 22.02.2022. Data specială care apare o dată la 180 de ani! Ce semnifică această zi în numerologie și ce trebuie să faci?!

Cum a luat nastere Ziua Mondială a Gândirii

În 1926, delegații de la organizațiile de ghizi și cercetașe din întreaga lume s-au întâlnit în SUA pentru a patra conferință mondială. Ei au decis să creeze o zi pentru Ghizi și Cercetași, pentru a sărbători faptul că fac parte dintr-o mișcare internațională. Delegații au ales să organizeze prima sărbătoare cu ocazia zilei de naștere a lordului Baden-Powell, fondatorul mișcării cercetași și ghid, și a soției sale Olave, care a servit ca Ghid șef mondial.

Și așa s-a născut „ziua gândirii”.

22 februarie 2022. Ziua Mondială a Gândirii
22 februarie 2022. Ziua Mondială a Gândirii

La cea de-a 7-a conferință mondială din 1932, un delegat belgian a subliniat că zilele de naștere implicau de obicei cadouri și poate că fetele își puteau arăta mulțumirile în ziua gândirii strângând fonduri pentru organizație. Ca răspuns, Olave Baden-Powell a scris o scrisoare tuturor Ghizilor și Cercetașilor în care le-a cerut să doneze doar un ban – suficient pentru a cumpăra o pâine în acele zile – pentru a ajuta la finanțarea ghidajului în întreaga lume.

Acesta este acum cunoscut sub numele de Fondul Zilei Mondiale a Gândirii.

Citeste si: Dimineața Nebună. Cele mai ciudate obiceiuri de înmormântare din lume. AUDIO

Numele zilei a fost schimbat în „Ziua mondială a gândirii” la cea de-a 30-a conferință mondială de la Dublin în 1999, când delegații au ales un nou nume pentru a sublinia mai clar natura globală a sărbătorii.

 Ziua Mondială a Gândirii
Ziua Mondială a Gândirii

Cum sarabtorim Ziua Mondială a Gândirii  

Citeste si: VIDEO Viral cu Snoop Dogg. Ce făcea rapper-ul înainte să intre pe scenă la Super Bowl

Cum sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Gândirii rămâne una dintre cele mai importante date din calendarul de ghidare, iar în fiecare an tema evenimentului încurajează membrii să se gândească la marile probleme care îi afectează pe ei și comunitatea lor globală. Zilele Mondiale ale Gândirii anterioare au abordat subiecte precum sărăcia, inegalitatea de gen, durabilitatea mediului și accesul la educație.