Stiri

Vremea septembrie 2022: Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Vremea septembrie 2022
Vremea septembrie 2022 [Sursa foto: PixaBay]
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna septembrie 2022.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în luna septembrie 2022. Din primele informații, se anunță că prima lună din toamnă va avea temperaturi mai mari decât cele obișnuite.

O analiză meteo pentru Europa arată că ar putea exista o toamnă lună, caldă și secetoasă, însă temperaturile pot lua întorsături neașteptate. Chiar dacă vom scăpa de canicula care a pus stăpânire pe vara anului 2022, se pare că prima lună de toamnă se anunță mai călduroasă decât în mod obișnuit.

Citeste si: Horoscop zilnic 25 august 2022. Uranus este retrograd și zodiile de pământ pot fi afectate

Vremea septembrie 2022
Vremea septembrie 2022[Sursa foto: PixaBay]

Prognoză meteo pentru 23 – 29 august 2022

Ultima săptămână din aluna august va aduce temperaturi ridicate decât cele specifice în majoritatea regiunilor, mai ales în cele nordice și estice.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară.

Citeste si: 24 august 2022. Ziua internațională a muzicii ciudate

Prognoză meteo pentru 29 august – 5 septembrie 2022

Pentru perioada 29 august – 5 septembrie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o temperatură medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. În România încă se va simți că vara nu a trecut, mai ales în regiunile de Sud-Est.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale anotimpului.

Vremea septembrie 2022
Vremea septembrie 2022[Sursa foto: PixaBay]

Prognoză meteo pentru 5 – 12 septembrie 2022

În toate regiunile, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, anunță ANM.

Prognoză pentru 12 – 19 septembrie 2022

În această săptămână, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, pe tot teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nordice.