Stiri

24 august 2022. Ziua internațională a muzicii ciudate

ziua muzicii ciudate
Ziua internațională a muzicii ciudate  [Sursa foto: PixaBay]
În fiecare an, pe data de 24 august, este celebrată Ziua internațională a muzicii ciudate.

Puțini știu că există o zi dedicată special pentru genurile muzicale care ies din tipare. Dacă Ziua Internațională a muzicii este sărbătorită în fiecare an pe 1 octombrie, noi vă anunțăm că o altă sărbătoare e mai aproape decât v-ați fi așteptat. În fiecare an, pe data de 24 august, este Ziua internațională a muzicii ciudate.

24 august 2022: Ziua internațională a muzicii ciudate. Istoria din spatele acestei sărbători

Ziua Internațională a Muzicii Ciudate ne încurajează pe fiecare în parte să ascultăm anual, pe 24 august, un tip de muzică cu care nu suntem obișnuiți, să cum ar fi stiluri muzicale străine, ieșite din comun. 

Citeste si: AUDIO: Irina Rimes a lansat „Acasă Radio Edit”, versiunea mai scurtă a piesei prezentate cu videoclip: „Mă face să mă simt iarăși copil”

Ziua internațională a muzicii ciudate a fost creată de muzicianul și compozitorul Patrick Grant, stabilit în New York City la acea vreme. Totul a început ca o modalitate prin care Grant a încercat să își promoveze noul album, „Fields Amaze”, în anul 1997. El a ales ca Ziua muzicii ciudate să rămână în fiecare an, pe datat de 24 august, deoarece era ziua de naștere a tatălui iubitului ei, pe care l-a considerat mereu ca un mentor artistic pentru el, potrivit Days of the year.

Ziua muzicii ciudate a început să ia tot mai mult amploare, iar diferiți artiști neconformiști au încercat să se promoveze cu ocazia acestei zile. Patrick Grant obișnuia să spună că lărgirea spectrului muzical al oamenilor poate schimba și modul în care societatea privește alte aspecte ale vieții.

Până în 2002, această sărbătoare a început să crească tot mai mult în rândul artiștilor. Când a descoperit că Ziua muzicii ciudate a ajuns și în Europa, muzicianul Patrick Grant a decis să adauge și „Internațional” la nume.

ziua muzicii ciudate
24 august 2022: Ziua internațională a muzicii ciudate [Sursa foto: PixaBay]

Cum poți sărbători Ziua internaționala a muzicii ciudate

Ziua internațională a muzicii ciudate este pentru toată lumea, fie că sunteți muzicieni sau nu. Dacă vreți să sărbătoriți această zi, vă propunem următoarele idei:

Ascultă muzică ciudată online

Este ocazia să încercați un nou gen muzical, poate veți rămâne surprinși. Fie că este un artist ciudat, un gen ciudat sau o melodie cu cuvinte ciudate, asta reprezintă un mod de a sărbători această zi.

Citeste si: Smiley, detalii neștiute din culisele hit-ului ”Oficial îmi merge bine”: „Noi nu aveam bani să trecem strada”

Poți crea propria muzică ciudată

Ziua internațională a muzicii ciudate oferă tuturor ocazia să încerce ceva ce poate nu au avut curajul să o facă până acum: să creeze propria muzică ciudată. Nu uitați că această zi este recunoscută drept una ideală pentru artiștii care vor să se promoveze.