Stiri

Vremea de Crăciun 2022: Vom avea sau nu zăpadă?

Vremea de Crăciun 2022: Vom avea sau nu zăpadă?
Vremea de Crăciun 2022: Vom avea sau nu zăpadă? [Sursa foto: PixaBay]
Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru perioada următoare. Există șanse să avem zăpadă de Crăciun?

Nu este un secret pentru nimeni faptul că vremea din această perioadă este una cu totul atipică. De mai multe ori s-a trecut de la un anotimp al altul în doar 24 de ore. Dacă până de curând meteorologii prognozau posibile ninsori, se pare că lucrurile s-au cam schimbat.

Vremea de Crăciun 2022: Vom avea sau nu zăpadă?
Vremea de Crăciun 2022: Vom avea sau nu zăpadă?[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Vremea se răcește și sunt anunțate minime negative. Prognoza meteo ANM miercuri, 21 decembrie 2022

Vremea de Crăciun 2022: Ce spun meteorologii?

Recentele date furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spun că nu va fi prea curând zăpadă. Meteorologii spun că vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă care nu vor favoriza depunerea fulgilor de zăpadă. La munte, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

"Pentru perioada de Ajun și de Crăciun, deocamdată avem doar niște estimări care sugerează faptul că valorile termice sunt mari șanse ca acestea să se situeze peste normalul perioadei în multe zone din țară.

Estimăm în acest moment maxime în general între 2 și 10 grade la nivelul întregii țări, iar precipitațiile pare că vor fi extrem de puține, mai degrabă spre deloc. Sau chiar dacă vor apărea, vor fi doar pe arii restrânse și slabe cantitativ, iar pentru partea de sud a țării chiar vor lipsi, aici urmând să înregistrăm și cele mai ridicate temperaturi. Deci, din păcate, și anul acesta se păstrează tradiția ultimilor ani, în sensul că vremea este mai caldă decât în mod obișnuit"
, a spus meteorologul Mihai Timu.

Vremea de Crăciun 2022
Vremea de Crăciun 2022[Sursa foto: PixaBay]

Cum va fi vremea de Revelion

Meteorologii spun că, de sărbătorile din finalul lui decembrie, precum și de Revelion, temperaturile vor fi în general normale pentru data din calendar. Și regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Mai exact, potrivit meteorologilor nu vom avea zăpadă nici de Crăciun și nici de Revelion. 

Citește și: Cât te costă o vacanță în Laponia, acasă la Moș Crăciun. Primul charter a plecat astăzi din România

"Este un semnal că după Crăciun încolo, spre final de an începutul de an să existe o probabilitate destul de mare să avem o pătrundere de aer mai rece dinspre partea de nord a continentului.Să vedem dacă acea răcire se va asocia și cu precipitații, că dacă avem doar răcire și fără precipitații, atunci nu știu cât de mult o să se simtă. Da, lumea așteaptă zăpadă într-adevăr în perioada aceasta, dar mă tem că se va întâmpla exact ca și în iernile precedente.Zăpada va veni mult mai încolo, în iarnă undeva după jumătatea sa, deci după 15 ianuarie probabil 1 februarie. Vom avea cu siguranță surprize și în martie și aprilie cum s-a întâmplat în ultimii ani adică iarna să se prelungească în primăvara asta este clar", a mai explicat Mihai Timu, la  Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea de Crăciun în București? 

În ziua de Crăciun 2022, la București se anunță o maximă de 12 grade. Vremea va fi frumoasă, cerul va fi senin, iar soarele va străluci întreaga zi, încălzind astfel atmosfera. Vântul va sufla slab până la moderat și nu vor fi condiții de precipitații. În noaptea de 25 spre 26 decembrie 2022, temperatura minimă va coborî până în jurul valorii de 2 grade. Cerul va rămâne senin, iar vântul va sufla slab.

Citește și: Idei de cadouri de Crăciun pentru iubit/iubită

Nici de Revelion 2023 nu se anunță precipitații la București, însă temperatura din termometre va mai scădea. Astfel, pe 31 decembrie 2022, maxima va fi de 3 grade, iar minima înregistrată în noaptea dintre ani va fi de 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, dar nu vor fi precipitații.