Stiri

VIDEO: Incendiu la metroul din Capitală! O garnitură a luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității

O garnitură a luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității
Alertă la metrou
Un incendiu a pornit între staţiile de metrou Universitate şi Piaţa Romană. Totul ar fi pornit de la o defecțiune tehnică.

În această dimineață, zeci de călători s-au temut pentru viețile lor! Potrivit primelor informații, o garnitură ar fi luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității. Călătorii au fost evacuați, iar circulația de Magistrala 2, pe sensul Pipera – Berceni a fost oprită temporar. Imediat la fața locului au ajuns echipe de pompieri și ambulanțe, fiind activat planul roșu de intervenție. La acest incendiu au intervenit 20 autospeciale de stingere, 39 ambulanțe SMURD, precum și Detașamentul Special de Salvatori.

O garnitură a luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității
O garnitură a luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității

„Degajare de fum în subteran la statia de metrou Piața Romană. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime.  Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”,  a anunțat ISU București – Ilfov (ISUBIF).

ISUBIF: Este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou

Cei de la ISU București – Ilfov au venit cu precizări legate de incendiu de la metrou.

Citeste si: Un copil de 3 ani a ajuns la spital, după ce geamul autobuzului s-a desprins și a căzut peste el! Reacția companiei de transport public

”În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. 

Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou. Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.  Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei ”.

O garnitură a luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității
O garnitură a luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității

Compania de transport Metrorex a emis, de asemenea, un comunicat în legătură cu incidentul din această dimineață.

Citeste si: Defecțiune la metrou, între stațiile Grivița și Basarab! Călătorii au fost evacuați pe tunel: „Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat”

„Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.  În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”.