Stiri

Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit într-o biserică din Botoșani! Mirele, primele declarații: „Mulțumim mult poporului român”

Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit într-o biserică din Botoșani
Larisa și Roman [Sursa foto: Captură video]
Doi refugiați ucraineni s-au căsătorit în Botoșani. Ce mesaj au transmis refugiații, imediat după ceremonie?!

Momentele tensionate din Ucraina îi fac pe oameni să fugă din calea războiului, iar România este una dintre cele mai apropiate opțiuni ale multora dintre ei. În aceeași situație se află și cei doi tineri refugiați, fiind impresionați de ospitalitatea românilor, care i-au primit cu brațele deschise. Chiar și în aceste condiții îngrijorătoare, cuplul care s-a refugiat în țara noastră a decis să își unească destinele într-o biserică din judeţul Botoşani. Evenimentul a fost realizat cu ajutorul localnicilor, care le-au fost și invitați la nuntă. 

Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit într-o biserică din Botoșani
Larisa Roman[Sursa foto: Captură video]

Citeste si: Soldat ucrainean, mesaj emoționant pentru România! Ce a transmis bărbatul aflat în război?!: „Mulţumim foarte mult pentru că ne protejaţi copiii şi femeile”

„Noi suntem o familie tânără din Ucraina. Din cauza situației de la noi din țară am fost nevoiți să plecăm și să ne refugiem aici. Eu locuiesc în Cernăuți, iar Larisa din Kiev. Acum, în Cernăuți, este liniște, însă în Kiev sunt bombardamente, iar Larisa a trebuit să plece. Noi trebuia să ne căsătorim pe 9 martie, dar din cauza acestor tensiuni nu am mai putut.  Când am trecut granița ne-a întâmpinat un voluntar de la organizația ADRA și ne-au propus sa ne ajute.

Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit într-o biserică din Botoșani
Larisa Roman[Sursa foto: Captură video]

Ajutorul consta în hrană și loc de cazare. Mulțumim mult poporului român pentru că atunci când am trecut granița am văzut cu ochii noștri cum locuitorii țării îi ajutau pe refugiați. Când am văzut acest lucru am început să plângem. Erau lacrimi de bucurie și de mulțumire la adresa celor care ne ajutau. Pe noi ne-a luat o familie din Concești. Familia aceasta, Timotei și Dina ne-au ajutat cu documentele. Cu zece zile în urmă ne-am căsătorit civil. Le mulțumim tuturor celor din comună, primarului și consilierilor”, a spus Roman, tânărul mire.

Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit într-o biserică din Botoșani
Larisa și Roman[Sursa foto: Captură video]

Numărul ucrainenilor care intră în Botoșani, în scădere

Potrivit autorităților, numărul refugiaţilor ucraineni care intră în ţară prin judeţul Botoşani este în scădere. De asemenea,  cei care continuă să intre în țara noastră au parte de asistență și ajutoarele necesare.

Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni, după o lună de război: Cu fiecare zi de apărare, aducem victoria mai aproape”

„C etățenii ucraineni care intră în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca beneficiază de apă, alimente, asistență medicală și pot obține informații legate de problemele cu care se confruntă. În ultimele 24 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 225 persoane și 52 vehicule.  La ora 08.00, erau cazați în spatiile de cazare temporară puse la dispoziție de către autoritățile din Botoșani, 123 cetățeni. ”, se arată într-un comunicat transmis pe 28 martie.