Lansări muzicale

Trupa rock italiană Maneskin a lansat al treilea album de studio - ”Rush”

Maneskin a lansat albumul
Maneskin a lansat albumul "Rush" [Sursa foto: Facebook]
Maneskin, unul dintre marile fenomene muzicale din ultimii ani, după succesele de la Sanremo şi Rotterdam cu piesa "Zitti e buoni", a lansat albumul "Rush".

LP-ul „Rush" a fost lansat astăzi, 20 ianuarie, și conține 17 melodii. Noul album este bilingv, cu piese atât în limba engleză, cât și în italiană. Piesele în engleză sunt mărturia succesului internațional pe care au început să îl atingă după câștigarea concursului Eurovision 2021. Materialul a fost înregistrat în 2021, în Los Angeles. Cei patru artiști au lucrat la proiect cu producătorul suedez Max Martin, fiind  cunoscut pentru o serie de colaborări cu nume celebre din industria muzicală precum Britney Spears, Katy Perry, Taylor Swift sau Pink. 

Maneskin a lansat albumul "Rush"
Maneskin a lansat albumul "Rush"[Sursa foto: Facebook]

Muzicienii au fost inspirați de mai multe nume mari din industria muzicală, printre care se numără Arctic Monekys, Radiohead și Dua Lipa. Maneskin au sărbătorit lansarea noului album printr-o ceremonie intitulată "Married in a Rush".  

Citește și: Trupa britanică Porcupine Tree cântă în premieră în România. Membrii formației vor urca pe scena evenimentului ARTmania Festival 2023

„În L.A., am avut șansa de a lucra cu unii dintre cei mai mari compozitori din lume, iar ei mi-au dat sfaturi foarte, foarte bune despre cum să compun un cântec ca la carte. Categoric, mă consider mai priceput acum”, a declarat solistul Damiano David pentru revista britanică „Kerrang!”.

TRACKLIST "Rush":

 1. Own My Mind
 2. Gossip feat. Tom Morello
 3. Timezone
 4. Bla Bla Bla
 5. Baby Said
 6. Gasoline
 7. Feel
 8. Don't Wanna Sleep
 9. Kool Kids
 10. If Not For You
 11. Read Your Diary
 12. Mark Chapman
 13. La Fine
 14. Il Dono Della Vita
 15. Mammamia
 16. Supermodel
 17. The Loneliest.

Citește și: Damiano David, solistul trupei Maneskin, a făcut testul antidrog: „Considerăm problema încheiată”

Începând cu 23 februarie, Måneskin va pleca într-un turneu european, pornind din Italia și continuând cu marile orașe de pe continent.

Maneskin
Maneskin[Sursa foto: Facebook]

Maneskin este o trupă rock formată din patru artiști, apreciată de critici. De câțiva ani, ei au devenit un grup de muzicieni captivanți, în fruntea unei mișcări de renaștere, la nivel mondial, a muzicii rock. Trupa are 320 de certificări, inclusiv 48 de aur, 253 de platină și 18 de diamant. În ultimul an, trupa a ajuns la peste șapte miliarde de streamuri, ajungând în același timp pe locul 1 în numeroase țări. Și în topurile globale ale mai multor platforme digitale! Ascensiunea fulgerătoare a trupei a continuat în 2022, când au cântat la „Saturday Night Live”. Atunci au fost salutați de Los Angeles Times drept „New Favorite Rock Band” din America.