Stiri mondene

Trupa britanică Porcupine Tree cântă în premieră în România. Membrii formației vor urca pe scena evenimentului ARTmania Festival 2023

 Porcupine Tree va concerta pentru prima data în România
Porcupine Tree va concerta pentru prima data în România [Sursa foto: Instagram]
Porcupine Tree va concerta pentru prima data în România, la ARTmania Festival 2023.

Supergrupul britanic Porcupine Tree, reunit cu mare succes după o pauză de mai bine de un deceniu, va concerta pentru prima dată în România la ARTmania Festival 2023, care va avea loc în perioada 28 – 30 iulie. Formația, proiect al reputatului muzician englez Steven Wilson, va urca pe scena principală a festivalului, în Piața Mare din Sibiu. 

Potrivit unui comunicat de presă ARTmania, bazele grupului au fost puse de Steven Wilson în 1987.

Alături de el, în formula actuală a formației, se află claviaturistul Richard Barbieri, care a făcut parte din grupul new wave Japan, și bateristul Gavin Harrison, care mai colaborează cu The Pinneaple Thief, dar și cu trupa-fenomen King Crimson.

Citește și: Johnny Depp și trupa sa Hollywood Vampires concertează la Romexpo în 2023. Este al doilea concert pe care îl susțin în România

De-a lungul timpului, Porcupine Tree a făcut şi schimbări de ordin muzical. A trecut de la rock psihedelic, space rock şi rock experimental la progressive rock, alternative rock şi progressive metal.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Porcupine Tree (@porcupinetreeofficial)

Despre ARTmania Festival 2023

Pentru cea de-a 16-a ediție ARTmania Festival au mai fost confirmate trupele Emperor (Norvegia), SAMAEL (Elveția), Pain of Salvation (Suedia), iar noi nume vor fi comunicate în săptămânile ce urmează. 

Citește și: Rockerii italieni Maneskin se pregătesc să lansează un nou album de studio- "Rush". Când va fi prezentat publicului

Abonamentele pentru ediția de anul viitor pot fi cumpărate, pe 23 noiembrie, la prețul de 350 lei/buc.+ taxe doar de la clubul Quantic din București, unde are loc un eveniment pentru public la care accesul este liber. Online, abonamentele pentru ARTmania Festival 2023 pot fi achiziționate la prețul de 400 lei/ buc.+ taxe.

ARTmania Festival 2023
ARTmania Festival 2023[Sursa foto: Facebook]

ARTmania Festival este primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, fiind o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.
Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania, evenimentul s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.