Stiri

TOP 5 zgomote ciudate care se aud în diferite colțuri ale planetei. VIDEO

TOP 5 zgomote ciudate care se aud în diferite colțuri ale planetei. VIDEO
[Sursa foto: Facebook ]
Zgomote ciudate, care nu au putut fi explicate de specialişti, s-au auzit în mai multe colţuri ale planetei.

 Multe fenomene stranii au fost explicate cu ajutorul ştiinţei, însă există şi ciudăţenii pe care specialiştii nu au putut să le rezolve. În această categorie intră şi aceste cinci zgomote, care s-au auzit în diferite colţuri ale planetei.

Zgomote ciudate auzite în diferite colţuri ale planetei

 Zgomotul de la Angers

În luna aprilie a anului trecut, un zgomot venind din cer a fost auzit de sute de persoane în oraşul francez Angers.

Unii au spus că sunetul a semănat cu cel făcut de avion, alţii au crezut că este cutremur. Pe cer nu s-a văzut absolut nimic, ceea ce a intrigat şi mai mult localnicii. După verficări, primăria a transmis că niciun avion nu a survolat zona şi nici pe plan seismic nu s-a desfăşurat nicio activitate. A doua seară, zgomotul a reapărut. "„Este posibil ca avioane ale armatei aeriene să fi survolat recent regiunea, fie în cadrul unui antrenament, fie în cadrul misiunii Poliția cerului. Obiectivul este de a asigura suveranitatea națională în spațiul aerian francez și de a asigura apărarea teritoriului nostru de orice amenințare. Chiar dacă, în contextul măsurilor de izolare luate pe timp de pandemie, a fost nevoie de unele ajustări", a declarat Armata Franceză într-un comunicat.

 Sunetul care vine din adâncul Oceanului Arctic

TOP 5 zgomote ciudate care se aud în diferite colțuri ale planetei. VIDEO

Localnicii micului sat canadian Igloolik au sesizat, începând din 2016, că în regiune se aude un zgomot ciudat, ca un fel de ţiuit. Mulţi au spus că zgomotul este provocat de o companie minieră din zonă, care ar face explorări cu ajutorul unui sonar, însă aceasta a infirmat ipoteza. Şi Greenpeace a negat că ar folosi un sonar pentru a îndepărta mamiferele, pentru a le proteja de vânători. Forţele speciale au mers la faţa locului pentru a investiga cazul, dar nu au ajuns la nicio concluzie.

 Cântecul provocat de gheaţa Antarcticii

O descoperire neaşteptată, demnă de filmele SF, a fost făcută în 2018, când seismologii americani, studiind datele adunate de o rețea de 34 de seismometre, au putut auzi cum banchiza cântă. Sunetele seamănă cu cele provocate de un flaut. Cel mai probabil, vibraţiile au fost provocate de vântul care mătura zăpada, dar alţi specialişti avertizează că acesta ar putea fi un efect al încălzirii globale.

 Dunele de nisip care cântă

Acest fenomen este întânit în aproximativ 50 de locuri de pe pământ, în California, Qatar sau China. Cântecul se aude doar când atfmosfera este foarte aridă, dar până acum nu s-a găsit nicio explicaţie foarte pentru acest fenomen ciudat, doar anumite ipoteze.

 Sunetul din Groapa Marianelor

Groapa Marianelor este cel mai adânc punct de pe suprafaţa pământului, cu o adâncime de 11,022 de metri. Aici, cercetătorii au instalat un microfon destinat utilizării sub apă, care au înregistrat un sunet pe care l-au numit Western Pacific Biotwang.