Stiri

Unde se află cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră

Unde se află cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră
[Sursa foto: Facebook ]
Oamenii de ştiinţă au descoperit o gaură neagră foarte aproape de sistemul solar.

 Pentru cei care au auzit de acest termen, dar nu ştiu exact ce înseamnă, gaura neagră este o zonă din spaţiu sau chiar un obiect care exercită o forţă gravitaţională atât de mare, încât nici lumina sau microprticulele nu pot scăpa, odată intrate în ea. Cercetătorii au descoperit o nouă gaură neagră, aceasta fiind foarte aproape de planeta noastră. 

Cât de aproape de planeta noastră este noua gaură neagră descoperită

  Cea mai mare gaură neagră din lume se hrăneşte zilnic cu un soare ca al nostru şi este de 34 de miliarde de ori mai mare decât soarele. Norocul este că J2157, aşa cum este numită această gaură neagră, se află la o distanţă de 12 miliarde de ani lumină. "Dacă gaura neagră a Căii Lactee ar creşte la această dimensiune, ar trebui să înghită două treimi din stelele din galaxia noastră", a afirmat Christopher Onken, autorul studiului privind gaura neagră J2157.

 Însă cea mai recentă descoperire a astrologilor se află mult mai aproape de noi şi se poate observa chiar şi cu ochiul liber, afirmă aceştia. Această gaură neagră se află la doar o mie de ani lumină faţă de planeta noastră, afirmă cercetătorii, care au descoperit-o cu un telescop, la obervatorul din Chile. Acesta este o gaură neagră care nu absoarbe tot ce este în jurul ei şi de aceea a putut fi obervată.

Unde se află cea mai apropiată Gaură Neagră de planeta noastră

 "Am fost total surprinşi când am realizat că acesta este primul sistem solar cu o gaură neagră, care poate fi văzut cu ochiul liber", a declarat Petr Hadrava, om de ştiinţă emerit al Academiei de Ştiinţă din Praga. Gaura neagră se poate observa fără telescop noaptea, doar când cerul este extrem de senin şi doar din anumite părţi ale Pământului. 

 Cercetătorii sunt siguri că multe alte găuri negre nu au fost descoperite încă. Noua gaură neagră care a fost reperată este doar vârful icebergului. "Trebuie să existe milioane de găuri negre în Univers, dar noi cunoaştem foarte puţine. Dacă am ştii cum să căutăm, am avea mai multe şanse să le găsim", a declarat cercetătorul Thomas Rivinius.