Stiri

TIFF 2022: Actorii selectați la cea de-a 11-a ediție a programului 10 pentru FILM

Actorii selectați la cea de-a 11-a ediție a programului 10 pentru FILM
Actorii selectați la cea de-a 11-a ediție a programului 10 pentru FILM
Cei 10 actori selectați în programul „10 pentru FILM” la TIFF 2022.

Programul „10 pentru FILM” care intermediază întâlnirea între actori români de teatru şi lumea cinematografiei, a ajuns la cea de-a 11 ediţie. Directorul de casting Florentina Bratfanof coordonează 10 pentru FILM în 2022. În portofoliul de casting al acesteia se găsesc filme precum „Touch Me Not” (Adina Pintilie, Ursul de Aur la Berlin 2018), Otto Barbarul (Ruxandra Ghiţescu, 2021) sau Spre Nord (Mihai Mincan, proiect aflat în postproducţie). Este membru al International Casting Directors Network din 2020.

„În acest an am acceptat să preiau coordonarea programului din nevoia de a intra într-un altfel de dialog cu actorii care au lucrat până acum mai mult în proiecte de teatru decât în producţii cinematografice, plănuind să le pot facilita întâlniri atât la nivel artistic, cât şi la nivel practic cu profesioniştii din industria de film românească, dar şi internaţională”., a declarat Florentina Bratfanof.

TIFF 2022: Actorii selectați la cea de-a 11-a ediție a programului 10 pentru FILM
TIFF 2022: Actorii selectați la cea de-a 11-a ediție a programului 10 pentru FILM

Actorii selectaţi la această ediţie sunt:   

  • Magor Bocsárdi (Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe),
  • Iulia Colan (Teatrul Naţional Marin Sorescu, Craiova),
  • Sara Cuncea (Teatrul Naţional Bucureşti),
  • Ada Dumitru (Teatrul Alexandru Davila, Piteşti),
  • Reka Kovacs (Teatru Infinit, Bucureşti),
  • Robert Radoveneanu (Teatrul Excelsior, Bucureşti),
  • George Rotaru (unteatru, Teatru Apropo, Bucureşti),
  • Irina Sibef (Teatrul Metropolis, Bucureşti, Teatrul Tudor Vianu Giurgiu),
  • Doru Taloş (Reactor Creaţie şi Experiment, Cluj)
  • Mihaela Velicu (Teatrul Metropolis, Teatrul Apollo 111, Bucureşti).

Juriul care a făcut selecţia a fost format din criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki şi Oana Stoica, Răzvan Penescu, creatorul şi editorul portalului Liternet.ro, împreună cu Florentina Bratfanof şi Domnica Cîrciumaru, directori de casting şi Tudor Giurgiu, care a iniţiat acest program.

Citeste si: Ce făcea Johnny Deep în timp ce se dădea verdictul procesului de defăimare cu Amber Heard?!: „Alături de adevărații eroi!

10 pentru FILM este singurul program românesc care oferă o şansă reală actorilor care lucrează în diferite teatre din România să fie văzuţi la cel mai important festival de film- TIFF, la Cluj. Ca în fiecare an, din 2012, ne dorim ca această vizibilitate să fie concluzionată cu participarea lor la cât mai multe proiecte cinematografice româneşti şi internaţionale şi să plece din acest program cu multe informaţii esenţiale de ordin practic şi artistic despre ceea ce înseamnă obţinerea şi crearea unui rol în acest mediu artistic”, spune Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF.