Stiri

Termenul până la care mai pot fi folosite vocherele de vacanță din anii precedenți! Anunțul făcut de FPIOR: „Un motor important de promovare a destinaţiilor turistice”

Voucherele de vacanţă, motor important de promovare a destinaţiilor turistice din România
Corina Martin
Voucherele de vacanţă reprezintă cel mai important motor de promovare a destinaţiilor turistice din România. Care este termenul de valabilitate pentru cele din anii precedenți?!

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) informează publicul despre termenul final de valabilitate pentru voucherele de vacanță emise în anii precedenți. Aceste vouchere reprezintă un motor important pentru promovarea turismului în România și pot fi utilizate doar pentru vacanțe în țară. La data de 30 iunie a.c. se încheie perioada până la care voucherele de vacanţă emise în anii precedenţi mai pot fi utilizate pentru rezervări direct la locațiile de cazare sau pot fi aduse la agențiile de turism, pentru achiziția de vacanțe sau pachete de servicii turistice ce se vor putea apoi derula în orice altă
perioadă ulterioară.

Citeste si: Cât costă o vacanţă în Egipt în 2022?

În perioada ianuarie- mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanţă, în valoare de 943,831 milioane de lei, echivalentul a 190 de milioane de euro. Estimativ, pentru tot anul 2022 vor fi emise vouchere în valoare de 350 de milioane de euro. Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, pentru emitere anuală timp de 5 ani, pentru perioada 2022-2026.

Angajaţilor din mediul privat li se pot acorda legal vouchere în valoare de până la 6 salarii minime, spre
deosebire de stat, unde voucherele de vacanţă sunt limitate la suma de 1.450 lei de persoană,
pe an. Corina Martin, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) oferă mai multe detalii.

Voucherele de vacanţă, motor important de promovare a destinaţiilor turistice din România
Corina Martin

„Data de 30 iunie 2022 reprezintă un termen final până la care mai pot circula tichetele de vacanță emise în anii anteriori.

Le recomandăm românilor să se adreseze agenţiilor de turism licențiate, unde au posibilitatea să achiziționeze pachete turistice complete, pentru orice perioadă din acest an sau din anii următori, pachete ce pot include, pe lângă minim o noapte de cazare, și servicii de masă în restaurante, servicii de tratament sau SPA, excursii și tururi opționale, bilete de tren sau de avion în România, bilete la festivaluri sau evenimente, bilete la atracții turistice etc.
În paralel, posesorii de tichete de vacanță pot utiliza voucherele de vacanţă emise în acest an, în cazul în care sumele au fost deja virate pe card. 
La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă cel mai important motor de promovare a destinațiilor turistice din România, deși indirect. Circulația turistică în destinațiile românești, serviciile de cazare și de servire a mesei în restaurantele din România, intrările la obiective turistice din România au fost și sunt puternic dinamizate și susținute de tichetele de vacanță.”, a declarat Corina Martin.

Voucherele de vacanţă, motor important de promovare a destinaţiilor turistice din România
Corina Martin

Citeste si: Cât costă o vacanţă în Turcia în 2022? Cele mai frumoase staţiuni

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România

Reamintim că voucherele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România și au determinat, de-a lungul timpului: reducerea evaziunii fiscale în turism, dublarea numărului de unităţi de cazare clasificate în ultimii 10 ani, refacerea forţei de muncă, reducerea consumului de medicamente, reducerea concediilor medicale şi relansarea turismului intern, ceea ce a contribuit direct și la creşterea calităţii serviciilor în turismul de incoming.