Stiri

Cât costă o vacanţă în Egipt în 2022?

Cât costă o vacanţă în Egipt în 2022?
[Sursa foto: Facebook ]
Îţi doreşti să pleci într-o vacanţă de neuitat? Egipt este varianta ideală.

Pentru o vacanţă în Egipt, piramidele reprezintă atracţia principală, însă ţara Cleopatrei înseamnă şi plaje superbe, distracţie şi resorturi de lux. Iată cât costă un sejur în Egipt în 2022!

Vacanţa Egipt 2022. Ce să vizitezi în regatul faraonilor

Civilizaţia egipteană este una dintre cele mai vechi din lume, având o istorie uriaşă şi plină de însemnătate. Mărturie stau cele peste o sută de piramide construite în Egipt, acestea fiind şi atracţia principală pentru turişti.

Cea mai veche piramidă cunoscută este cea a lui Djoser, care a fost construită în perioada 2667-2488 î.Hr. Cele mai cunoscute piramide, dar şi cele mai vizitate de turişti sunt cele de la Giza, unde se află şi cea mai mare piramidă din lume, cea a lui Keops. Una dintre cele şapte minuni ale lumii antice are în acest moment 138 de metri înălţime, măsurând iniţial 146 de metri. Are latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. 

Cât costă o vacanţă în Egipt în 2022?

Pe lângă misterioasele piramide de lângă Cairo, în Egipt regăsim şi alte atracţii unice, precum templele faraonilor din Valea Regilor şi Manastirea Sfanta Ecaterina de la poalele Muntelui Sinai. Hurghada şi Sharm el Sheikh, staţiunile superbe din regatul faraonilor, sunt de o frumuseţe aparte, fiind scăldate de apa limpede a Mării Roşii.

Cât costă o vacanţă în Egipt în 2022?
 

Cât costă o vacanţă în Egipt în 2022

Evident, poţi merge în vacanţă în Egipt şi pe cont propriu, dar dacă nu vrei să te complici, agenţiile de turism oferă pachete avantajoase pentru a vizita ţara Cleopatrei. Un sejur de şapte nopţi în Hurghada, la un hotel de patru stele, cu all inclusive şi biletele de avion incluse, porneşte de la 480 de euro. Cu mai puţin de euro în plus, te poţi caza la un hotel de lux, de cinci stele. Preţurile sunt similare şi în Sharm el Sheikh, unde o vacanţă de opt zile la un hotel de patru stele porneşte de la 450 de euro.