Stiri mondene

Ștefan Bănică Jr, declarații emoționante după moartea actorului Mitică Popescu: ”Îi ascultam cu interes poveștile”. Au jucat împreună în peste 300 de spectacole

Ștefan Bănică Jr, declarații emoționante după moartea actorului Mitică Popescu
Ștefan Bănică Jr, declarații emoționante după moartea actorului Mitică Popescu [Sursa foto: Facebook]
Mesajul emoționant transmis de Ștefan Bănică Jr în memoria lui Mitică Popescu. Pe cei doi îi leagă multe amintiri de la spectacole. Ce își amintește artistul despre regretatul actor?

Lumea teatrului și a cinematografiei a rămas fără o legendă. Mitică Popescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani. Mai mulți artiști au transmis mesaje de susținere și de condoleanțe după moartea actorului. Printre ei se află și Ștefan Bănică Jr. Cântărețul se numără printre actorii care au împărțit scena cu regretatul Mitică Popescu și care a primit cu mare tristețe vestea tristă.

Ștefan Bănică Jr,
Ștefan Bănică Jr,[Sursa foto: Facebook]

Ștefan Bănică Jr. a publicat un mesaj emoționat pe rețelele sociale, acolo unde le-a dezvăluit fanilor faptul că a jucat în peste 300 de spectacole alături de maestru. Artistul a mai precizat că a avut ocazia să râdă mult cu îndrăgitul actor și că i-a ascultat mereu, cu interes, poveștile despre colegii de breaslă mai vechi.

Citește și: Ștefan Bănică, reacție neașteptată despre vedetele din showbiz-ul românesc: „Sunt atâtea de care nu am auzit în viața mea”

„Am avut șansa să joc cu el peste 300 de spectacole, cu "Desculț în parc", unde nea Mitică îl juca magistral pe Velasco, vecinul excentric al celor doi tineri proaspăt căsătoriți. În atâția ani, cât am jucat, am râs mult împreună și îi ascultam de fiecare dată cu interes poveștile despre marii actori din generațiile trecute, pe care îi evoca mereu cu drag și, mai ales, cu respect. Mulțam frumos pentru ce am învățat de la tine, domnule Mitică Popescu! Drum lin printre stele…”,  a scris Ștefan Bănică Jr, într-o postare distribuită pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Stefan Banica (@stefanbanica.official)

Primul mesaj transmis de familie: ”Ș i-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes”

La câteva ore de la confirmarea morții, famili artistului a transmis și ea un mesaj oficial. Regretatul Mitică Popescu suferea de mai multe probleme de sănătate, care se pare că i-au pus capăt zilelor, în ciuda încercărilor disperate ale doctorilor de a-l salva. Totuși, moartea a fost una fulgerătoare, motiv pentru care merele actor nu a suferit aproape deloc, susține familia. 

Mitică Popescu
Mitică Popescu[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Neymar nu a mers la înmormântarea lui Pele. Starul a fost aspru criticat: „Ca fotbalist al Braziliei, era obligat să vină”

Îndrăgitul actor Mitică Popescu s-a stins din viață după afecțiuni grave și o suferință de scurtă durată. A înfruntat totul până în ultimele clipe cu curaj și cu simțul umorului care l-a făcut atât de deosebit printre „monștrii sacri” ai teatrului și filmului românesc. S-a încercat tot posibilul de către personalul medical, care merită recunoștință, dar boala n-a putut fi învinsă. Mitică Popescu și-a trăit ultimii ani din viață cu demnitate și în confortul meritat după o îndelungată carieră de succes. Chiar dacă a mai avut puține apariții publice, s-a bucurat tot timpul de dragostea și admirația tuturor celor care l-au cunoscut sau întâlnit, de respectul și prietenia unanimă a membrilor activi din galeria clubului Rapid București, de afecțiunea și căldura familiei care i-a fost mereu alături”, arată familia actorului într-un comunicat