Stiri

Sean Penn a vorbit la telefon cu şeful de cabinet al preşedintelui Zelensky. Ce încearcă să obţină marele actor

Sean Penn a vorbit la telefon cu şeful de cabinet al preşedintelui Zelensky. Ce încearcă să obţină marele actor
[Sursa foto: Facebook ]
Sean Penn s-a implicat în războiul dintre Ucraina şi Rusia şi a discutat la telefon cu şeful de cabinet al preşedintelui Zelensky.

 Războiul l-a prins chiar în Ucraina pe Sean Penn, care, deşi a scăpat din infernul produs de Rusia, s-a implicat şi mai mult în acest conflict. Marele actor, câştigător de două ori al premiilor Oscar, a dezvăluit că a discutat la telefon cu şeful de cabinet al preşedintelui Zelensky, Andriy Yermak.

Sean Penn încearcă să îi facă rost Ucrainei de avioane

Oficialii ucraineni din domeniul apărării cer de câteva zile ajutor extern pentru provizii, de la căști de protecție la muniție și avioane de luptă, o cerere pe care Polonia părea pregătită să o îndeplinească.

Preşedintele american Joe Biden a fost îndemnat să semneze un acord cu Polonia, pentru a ajuta Ucraina, dar negocierile s-au împotmolit, iar în ţara contropită de Rusia încă nu au ajuns proviziile.

Sean Penn s-a implicat direct în această problemă. A discutat miercuri cu șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, Andriy Yermak. În urma conversației, actorul, care se afla în Ucraina când a început războiul cu Rusia, a postat pe Twitter pentru a se pronunța cu privire la nevoia de avioane a țării.

"Tocmai am terminat o convorbire cu șeful de personal al președintelui Zelensky, Andriy Yermak. Undeva în lanțul birocratic dintre Casa Albă și guvernul polonez, avioanele de care avem nevoie cu disperare nu au fost încă livrate Ucrainei", a scris actorul.

Polonia s-a oferit să cedeze întreaga sa flotă de avioane de luptă MiG-29 către SUA, în schimbul șansei de a cumpăra avioane americane F-16, ca parte a unei înțelegeri de consolidare a forțelor aeriene ucrainene, în timp ce polonezii o modernizează pe a lor cu avioane NATO.

Sean Penn a vorbit la telefon cu şeful de cabinet al preşedintelui Zelensky. Ce încearcă să obţină marele actor

Cum a scăpat Sean Penn de războiul din Ucraina

Sean Penn a mers pe jos câţiva kilometri până la granița cu Polonia, pe 28 februarie, venind din Ucraina, unde a filmat un documentar despre invazia Rusiei. "Eu și doi colegi am mers pe jos câţiva kilometri până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului. Deja domnul Putin a făcut o greşeală imensă, luând atâtea vieţi şi rupând atâtea inimi, dar dacă nu va ceda în acest conflict, va fi cea mai mare greşeală din istoria omenirii", a spus Sean Penn.

Citeste si: Cele mai bune documentare despre Ucraina