Stiri

Un român a cazat 11 refugiați din Ucraina! Bărbatul a povestit despre experiența prin care a trecut: „La plecare s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc”

Un român a cazat 11 refugiați din Ucraina! Bărbatul a povestit despre experiența prin care a trecut: „La plecare s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc”
Românul care a cazat 11 refugiați a povestit în mediul online întreaga sa experiență. Uite ce a pățit bărbatul după ce a sărit în ajutorul ucrainenilor!

Sursă foto reprezntativ: Inquam 

În urma invaziei Rusiei, mai mulți români s-au mobilizat, punând la dispoziție casele pentru a-i primi pe cetățenii din Ucraina care fug de război. Bărbatul este unul dintre miile de români care au sărit în sprijinul refugiaților. După ce a cazat 11 ucraineni, românul cu suflet mare a avut parte de surpriza vieții lui. Prin intermediul unui mesaj postat în mediul online, bărbatul a povestit întreaga sa experiență, dar și despre momentul când cei 11 refugiați au părăsit locuința.

Mai exact, ucrainenii au lăsat casa extrem de curată și chiar i-au făcut un cadou surpriză proprietarului, care și-a deschis ușile casei pentru ei. Persoanele care au fugit din calea atacurilor Rusiei s-au gândit la un cuier pe roți, motiv pentru care gazda a rămas surprisă. 

Citeste si: Harta LIVE a invaziei Rusiei în Ucraina

„Să vă spun „pățania” mea cu un grup de 11 refugiați ucrainieni din Kiev. Scurt: sâmbăta au ajuns la mine, cazat, mâncat, dormit trebuiau să plece duminică dimineața spre granița ungară (Nadlac în prima fază). Sâmbată noaptea mi-au scris, eu fiind la un eveniment și munceam, dacă pot sa-i mai cazez o zi, bineînteles am încuvințat. Astăzi la plecare s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc, și-au arânjat paturile, au măturat, dat cu mopul în casă, curățat baia și pe deasupra mi-au lăsat și un cadou de despărțire sau revedere și anume un cuier pe roți. Nu am vrut să-l accept, dar au zis că e cadoul lor pentru mine și s-ar bucura să îl accept. Concluzia: omenia nu are apartenenta etnică, religioasă, politică sau ce o mai fi, omenia și educația se „cultivă”. #respect',  este mesajul postat de român pe un grup de Facebook. 

Un român a cazat 11 refugiați din Ucraina
Un român a cazat 11 refugiați din Ucraina[Sursa foto: Facebook]

Harta care arată țările spre care se îndreaptă oamenii care fug de ororile războiului

Harta care arată țările spre care se îndreaptă oamenii care fug de ororile războiului include Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Moldova. Un număr mult mai mic de refugiați au ales Rusia și Belarus.

Harta care arată țările spre care se îndreaptă oamenii care fug de ororile războiului
Harta care arată țările spre care se îndreaptă oamenii care fug de ororile războiului[Sursa foto: Facebook]

Potrivit ONU, cei mai mulți refugiați au ajuns în Polonia (1.204.000). Urmează Ungaria cu 191.000 de refugiați, Slovacia cu 141.000 de refugiați, Moldova cu 83.000 de refugiați, România – 82.000 de refugiați. În Rusia au ales să meargă 99.300 de ucraineni, iar în Belarus – 453. De asemene, peste 210.000 de oameni au ajuns în alte țări din Europa.