Stiri

Salarii bugetari: Ce angajați vor primi mai mulți bani din august 2022?

salarii bugetari
Salarii bugetari august 2022 [Sursa foto: PixaBay]
Salarii bugetari august 2022. Iată ce majorări salariale pregătește Guvernul.

Salariile bugetarilor vor avea parte de majorări în luna august a anului 2022. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi. Potrivit unui proiect de ordonanță publicat de Ministerul Muncii, vor exista și majorări salariale pentru bugetari chiar și de 50%. Iată ce angajați vor primi mai mulți bani de la stat.

August 2022 aduce majorări salariale pentru sectorul bugetar

Ministrul Muncii a făcut anunțul așteptat de bugetari.

În august 2022, salariile personalului plătit din fonduri publice vor fi majorate cu o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2021.

Citeste si: Noua lege a Educației: Salarii mai mari pentru profesorii din România! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: „O creștere de 43 %”

„Începând cu luna august o să se acorde o pătrime din diferența dintre salariul de bază prevăzut de legea cadru nr 153/2017 pentru anul 2022 și luna decembrie 2021”, a declarat ministrul Marius Budăi, la un post de televiziune.

Ministrul Muncii a specificat faptul că de aceste majorări salariale din luna august pentru sectorul bugetar vor beneficia și angajații ministerelor Culturii, Transporturilor și cei ai Institutului Național de Statistică.

Personalul din instituțiile și/sau autoritățile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României și/sau în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, se arată în proiectul de OUG. Această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect. 

salarii bugetari
Majorării salarii bugetari 2022[Sursa foto: PixaBay]

Ce spune Marius Budăi despre impactul bugetar al acestor măsuri

Întrebat care este impactul bugetar al acestor măriri salariale, ministrul Marius Budăi a declarat că aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite.

Citeste si: Anunț major pentru milioane de români! Aceste pensii vor fi tăiate începând cu 20 iulie

„S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toți ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”, a declarat ministrul Muncii.