Stiri

Anunț major pentru milioane de români! Aceste pensii vor fi tăiate începând cu 20 iulie

Aceste pensii vor fi tăiate începând cu 20 iulie
Aceste pensii vor fi tăiate începând cu 20 iulie
Informația momentului despre pensiile din România! Ce se va întâmpla cu această categorie de pensionari, începând cu finalul lunii iulie?!

Impozitarea pensiilor speciale a creat adevărate contradicții în coaliţia de guvernare.Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că vrea o lege egală pentru toate categoriile de pensionari. Așadar, până pe data de 20 iulie, oficialul trebuie să prezinte coaliției proiectul pentru impozitarea acestor pensii speciale.

Aceste pensii vor fi tăiate începând cu 20 iulie
Adrian Câciu

Nicolae Ciucă nu este de acord cu proiectul lui  Adrian Câciu

Se pare că decidenţii nu reuşesc să cadă de acord asupra unei variante unice şi a unui prag de taxare.

Adrian Câciu dorește și să supraimpoziteze pensiile speciale pentru toate categoriile, dar Nicolae Ciucă nu este de acord, dorind ca anumite categorii să facă excepție de la această regulă. Mai exact, premierul ar vrea să fie exceptaţi de la această impozitare categoriile militare, adică foştii angajaţi ai MAI, SRI şi MApN, care primesc astfel de pensii speciale. La rândul său, ministrul nu e de acord cu aceste excepții pe motiv că proiectul ar putea fi contestat la Curtea Constituțională. 

Citeste si: Ce majorări de salatii vor primi bugetarii în 2022?

Aceste pensii vor fi tăiate începând cu 20 iulie
Nicolae Ciucă

Conform unor surse politice, s-a discutat despre un prag de impozitare a pensiilor speciale peste venitul brut al preşedintelui României, undeva la peste 25.000 de lei brut, însă sunt discutate mai multe praguri în aceste momente în cadrul coaliţiei. În același timp, Comisia Europeană a precizat clar faptul că pensiile foștilor militari trebuie să facă parte din în reforma cuprinsă în PNRR. 

Citeste si: Salariul minim pe economie în 2022: Ce majorări se aplică?

„Legat de pensiile speciale, este important să reiterăm că pensiile speciale cuprind nu doar cele şase categorii de pensii de serviciu existente în România enumerate în prezent la punctul b) în memorandumul Ministerului Muncii. Important, pensiile speciale includ şi pensiile pentru forţele de securitate şi apărare (armată, poliţie) şi trebuie să fie şi ele acoperite de reformă”, extras din documentul Comisiei Europene transmis Ministerului Muncii.