Stiri

S-a stins din viaţă "Hagrid", din Harry Potter. Cum au reacţionat Daniel Radcliffe şi Emma Watson

S-a stins din viaţă
[Sursa foto: Facebook ]
Actorul Robbie Coltrane , cunoscut pentru rolul său din filmele "Harry Potter", s-a stins din viaţă la 72 de ani.

Actorul scoţian Robbie Coltrane, iubit în întreaga lume, în special pentru rolul lui Rubeus Hagrid, din filmele "Harry Potter", a murit la vârsta de 72 de ani. Pe numele său real Anthony Robert McMillan, actorul avea probleme de sănătate de mai mulţi ani şi s-a stins din viaţă într-un spital din apropierea casei sale din Larbert, Scoţia.

Daniel Radcliffe şi Emma Watson, mesaje emoţionante după decesul lui Robbie Coltrane

Fanii seriei "Harry Potter", dar şi foştii colegi de platou s-au arătat profund îndureraţi de moartea lui Robbie Coltrane. "Robbie a fost unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-am întâlnit și ne făcea să râdem constant când eram copii pe platou. Am amintiri deosebit de plăcute despre el, când care ne ținea moralul ridicat în timpul filmărilor pentru "Prizonierul din Azkaban", când ne ascundeam cu toții de ploaia torențială timp de ore întregi în coliba lui Hagrid, iar el ne spunea povești și făcea glume pentru a ne menține moralul ridicat.

Mă simt incredibil de norocos că am avut ocazia să-l cunosc și să lucrez cu el și sunt foarte trist că a murit. A fost un actor incredibil și un om minunat"
, a declarat Daniel Radcliffe. 

S-a stins din viaţă "Hagrid", din Harry Potter. Cum au reacţionat Daniel Radcliffe şi Emma Watson

Şi Emma Watson, care a interpretat rolul lui Hermione Granger în filmele "Harry Potter", i-a adus un omagiu lui Robbie Coltrane. "Robbie a fost cel mai amuzant unchi pe care l-am avut vreodată, dar, mai presus de toate, a fost profund grijuliu și plin de compasiune față de mine, atât în copilărie, cât și ca adult. Talentul său era atât de mare, încât era logic să joace rolul unui gigant- putea umple orice spațiu cu strălucirea sa.

Robbie, dacă voi ajunge vreodată să fiu atât de amabilă cum ai fost tu cu mine pe un platou de filmare, promit că o voi face în numele și în memoria ta. Să știi cât de mult te ador și te admir. O să-mi lipsească foarte mult amabilitatea, poreclele tale, căldura ta, râsetele tale și îmbrățișările tale. Tu ne-ai făcut o familie", a scris Emma Watson pe Instagram.

S-a stins din viaţă "Hagrid", din Harry Potter. Cum au reacţionat Daniel Radcliffe şi Emma Watson

Robbie Coltrane, o carieră formidabilă

Robbie Coltrane nu a ieşit în evidenţă doar datorită rolului său din filmele "Harry Potter". Actorul scoţian şi-a început cariera pe marile ecrane în 1980 şi de atunci a jucat în zeci de pelicule, printre care şi două filme din seria James Bond: "GoldenEye" (1995) şi "The World Is Not Enough".

Cariera sa uriaşă a fost recunoscută şi de Casa Regală a Marii Britanii. În 2006, Robbie Coltrane a primit din partea Reginei Elisabeta a II-a Ordinul Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse dramaturgiei.