Stiri mondene

Rihanna a refuzat în trecut să participe la spectacolul din pauza Super Bowl. De ce s-a răzgândit acum?!

Rihanna a refuzat în trecut să participe la spectacolul din pauza Super Bowl. Din ce motiv a refuzat cântăreața?
Rihanna va participa la spectacolul din pauza Super Bowl 2023 [Sursa foto: Instagram]
Rihanna va cânta la spectacolul din pauza Super Bowl 2023, după ce a refuzat să participe în trecut. Ce a făcut-o pe cântăreață să se răzgândească?

Rihanna și-a surprins fanii când a anunțat că va participa la spectacolul din pauza Super Bowl 2023, după ce mult timp aceștia au așteptat piese noi. Rihanna trebuia să mai participe în trecut la acest eveniment, însă a refuzat din solidaritate pentru protestul pașnic al lui Colin Kaepernick împotriva brutalității poliției.

Citeste si: Rihanna va cânta la spectacolul din pauza Super Bowl 2023

Rihanna a refuzat în trecut să participe la spectacolul din pauza Super Bowl. Din ce motiv a refuzat cântăreața?
Rihanna va participa la spectacolul din pauza Super Bowl 2023[Sursa foto: Instagram]

Rihanna, întrebată dacă vrea să cânte la Super Bowl în 2018

Fanii Rihannei au așteptat mult timp piese noi, după ultimul album, ”ANTI”, lansat de cântăreață în 2016. Acum, Rihanna i-a surprins după ce a anunțat că va cânta în pauza Super Bowl 2023. Ea trebuia să participe la spectacol în 2018, însă a refuzat din respect pentru protestul lui Colin Kaepernick.

Citeste si: Rihanna, apariție sexy la doar două luni după ce a devenit mămică. Artista a atras toate privirile într-un corset de piele

Colin Kaepernick a fost exclus din Liga Națională de Fotbal American după ce a provocat controverse, îngenunchind în mod repetat în timpul imnului național pe parcursul anului 2016. Rihanna a considerat atunci că ar părea că își încalcă principiile dacă va lua parte la spectacol.

Rihanna a refuzat în trecut să participe la spectacolul din pauza Super Bowl. Din ce motiv a refuzat cântăreața?
Rihanna va participa la spectacolul din pauza Super Bowl 2023[Sursa foto: Instagram]

„Nu puteam îndrăzni să fac asta”, a spus Rihanna în 2018, când a fost întrebată de ce a refuzat spectacolul.

„Pentru ce? Cine câștigă din asta? Nu oamenii mei. Pur și simplu nu pot fi vândută. Nu puteam fi un facilitator. Sunt lucruri în cadrul acelei organizații cu care nu sunt deloc de acord și nu eram pe cale să le fiu de folos lor în orice fel.”

Prin urmare, fanii au fost surprinși când au văzut fotografia cu Rihanna, ținând mingea de fotbal, mai ales că nu s-a schimbat prea mult situația față de anii trecuți.

Ce a făcut-o pe Rihanna să se răzgândească?

În 2017, Liga Națională de Fotbal American și Coaliția Jucătorilor au convenit că Liga va sprijini financiar eforturile de activism ale jucătorilor. Conform aranjamentului, Liga va oferi aproape 90 de milioane de dolari ajutor pentru cauze sociale. Fondurile urmau să fie destinate îmbunătățirii aplicării legii, reformei justiției penale și educației.

Citeste si: Rihanna a devenit cea mai tânără miliardară din America! Artista a detronat-o pe Kim Kardashian

Dar nu a fost suficient, deoarece publicul a aflat curând că Liga se aștepta la conformitate în schimb. Oficialii ligii au stipulat că jucătorii trebuie să nu mai îngenuncheze în timpul imnului național.

Rihanna a refuzat în trecut să participe la spectacolul din pauza Super Bowl. Din ce motiv a refuzat cântăreața?
Rhanna va participa la spectacolul din pauza Super Bowl 2023[Sursa foto: usatoday]

În februarie 2019, Liga Națională i-a oferit o sumă de bani, care nu a fost dezvăluită, lui Colin Kaepernick, după ce fostul star de fotbal a intentat un proces. Se pare că motivul a fost faptul că Liga a colaborat cu echipele de fotbal pentru a-l împiedica să joace. Colin a devenit imaginea și vocea unei campanii publicitare controversate Nike în care a încurajat telespectatorii „să creadă în ceva, chiar dacă înseamnă a sacrifica totul”.

În iunie 2019, Roger Goodell, comisarul Ligii de Fotbal, a lansat un videoclip în care afirmă că liga a greșit în încercarea de a le sustrage jucătorilor drepturile de a protesta pașnic. El a recunoscut victimele de culoare ale brutalității poliției, precum George Floyd, Breonna Taylor și Ahmaud Arbery. În același videoclip, el a condamnat rasismul și a încurajat pe toată lumea să se opună. Lipsa unei mențiuni despre Kaepernick în videoclipul lui Roger Goodell i-a determinat pe mulți să se îndoiască de autenticitate.

De când Kaepernick a fost exclus din ligă pentru că a îngenunchiat în timpul imnului național, mulți dintre cei care au vorbit inițial împotriva lui și-au schimbat pozițiile. Cu o multitudine de jucători și proprietari de echipe de fotbal, care vorbesc despre nedreptatea socială, oamenii care boicotau anterior Liga încep încet să se întoarcă în tribune.