Stiri

Regele Charles va abdica inainte de incoronare? Anuntul Casei Regale despre marele eveniment a starnit dezbateri aprinse in social media

regele charles
Anuntul Casei Regale despre încoronarea Regelui Charles a starnit dezbateri aprinse in social media [Sursa foto: Captură YouTube]
Planurile de încoronare ale Regelui Charles au stârnit noi dezbateri pe rețelele de socializare.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023 la Londra. Acest eveniment a început să stârnească mai multe reacții din partea oamenilor. Pe măsură ce palatul a împărtășit detalii despre weekendul încoronării, o nouă dezbatere a început în mediul online.

Există persoană care consideră că Regele Charles ar trebui sau va abdica înainte de încoronare. Unul dintre fani a mărturisit printr-un comentariu că Regele Charles nu poate fi încoronat deoarece a divorțat de Prințesa Diana.

„Trebuie să demisioneze!!!! Nu poți fi rege și să fi fost DIVORȚAT!!!! MONARHIA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ LINIE DE SÂNGE CURATĂ. De aceea regele Edward a demisionat! LEGILE BISERICIILOR SI PARLAMENTULUI DIN 1500! DE ASTA VA PĂSĂ deoparte CHARLES! REGINA, ANA, CHARLES, ANDREW ȘI WILLIAM ȘI HARRY știu cu toții ASTA”, este un comentariu lăsat de un fan, după anunțul făcut ce Casa Regală cu privire la marele eveniment.

regele charles
Regele Charles al III-lea [Sursa foto: Captură YouTube]

Potrivit rapoartelor, Regele Charles, care va fi încoronat oficial pe 6 mai 2023, are în continuare dreptul la regalitate, deoarece Regina Elisabeta a II-a i-a permis să se căsătorească cu Camilla Parker Bowles, care este și ea divorțată, relatează Geo.tv.

Pe baza Legii căsătoriilor regale din 1772, membrii familiei regale au nevoie de permisiunea suveranului pentru a se căsători. Deci, dacă Regina Elisabeta i-ar fi permis lui Charles să se căsătorească cu Camilla în ciuda istoriei lor, nu există niciun motiv pentru care el nu poate fi rege.

regele charles
Planurile de încoronare ale Regelui Charles au stârnit noi dezbateri pe rețelele de socializare[Sursa foto: Captură YouTube]

Regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023 la Londra. Ce se știe despre eveniment

Palatul Buckingham a făcut un anunț sâmbătă seara cu privire la evenimentul de încoronare al regelui Charles al III-lea, în Londra. Va avea loc un concert impresionant, un „pranz mare” la nivel național și o inițiativă de voluntariat, precum și ceremonia tradițională și procesiuni regale

Citește și: Regele Charles a dat bomba! Cine ar putea fi adevăratul tată al lui Harry

Regele Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023 la Westminster Abbey din Londra, alături de soția sa, regina consoartă Camilla.

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului în prezent și va privi spre viitor, fiind în același timp înrădăcinată în lunga tradiție și în fastul monarhiei", a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat.