Stiri

Prințul Charles a vizitat centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo! Ce mesaj le-a transmis Majestatea Sa: „Încurajare și speranță”

Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni de la Romexpo
Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni de la Romexpo [Sursa foto: Inquam]
Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni de la Romexpo.

Prinţul Charles, aflat în vizită în România, s-a întâlnit, miercuri, cu refugiaţi ucraineni, la centrul amenajat la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, pentru a vedea răspunsul excelent al autorităţilor române şi al organizaţiilor internaţionale şi locale la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni.

Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni
Prințul Charles[Sursa foto: Inquam]

„Vizita a fost scurtă, dar cred că a plecat dânsul cu o idee foarte bună despre modul în care România a reacţionat per total, România şi sprijinul organizaţiilor internaţionale.

Ce a văzut este cum am lucrat la nivel de cetăţean, la nivel de organizaţii non-guvernamentale, la nivel de autorităţi locale. ”, a spus Raed Arafat, după plecarea Prinţului Charles.

Raed Arafat a mai spus că mesajul acestuia către familiile ucrainene a fost unul de „ încurajare şi de speranţă că se vor întoarce la ei acasă cât mai curând”.

Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni de la Romexpo!
Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni de la Romexpo! [Sursa foto: Inquam]

Citeste si: Angelina Jolie, confesiuni emoționante după vizita în Ucraina: „Nu are niciun sens tot acest rău făcut copiilor”

Cu această ocazie, Prinţul de Wales şi Majestatea Sa Margareta au discutat cu refugiaţi ucraineni care au fugit de ororile războiului din ţara vecină. În sala în care refugiaţii se înregistrează pentru formalităţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, i-a explicat, în faţa unei hărţi, moştenitorului Coroanei britanice modul în care România a acţionat în criza refugiaţilor.

Tot în cadrul vizitei, Prințul Charles vizitat o sală unde se depozitează produse alimentare, jucării şi hrană pentru animale de companie.

Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni
Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni[Sursa foto: Inquam]

Ce a primit Prințul Charles de la refugiații ucraineni aflați la centrul amenajat de la Romexpo?!

Tatiana, o fetița de şapte ani, ţinea un buchet mare de flori pe care i l-a oferit Prinţului din partea copiilor ucraineni. De asemenea, Majestataea Sa  a mai primit și un coş cu mici obiecte din lemn pictate.

„Aici am fugit eu cu patru copii deodată, fără bărbat”, a povestit mama Tatianei, Diana.

Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni
Prințul Charles s-a întâlnit cu refugiații ucraineni[Sursa foto: Inquam]

Citeste si: Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene: „Sunt recunoscătoare poporului român”

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care administrează centrul cu sprijinul organizaţiilor internaţionale şi locale şi al voluntarilor acestora, numărul refugiaţilor ucraineni care vin la Centrul de Donaţii de la Romexpo a crescut constant de la începutul războiului.