Stiri

Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene: „Sunt recunoscătoare poporului român”

Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene: „Sunt recunoscătoare poporului român”
Jill Biden și Carmen Iohannis  [Sursa foto: Inquam]
Soția președintelui american, Jill Biden, a făcut o serie de impresii rămase după vizita desfășurată în România. Ce a împărtășit Prima Doamnă a SUA?!

Jill Biden a fost weekend-ul acesta în România și a vizitat baza de la Mihail Kogălniceanu, dar a și participat la o serie de activități alături de Carmen Iohannis. 

Citeste si: Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Europei: Ameninţarea Federaţiei Ruse la adresa securităţii euroatlantice poate rămâne o realitate pentru anii următori

Jill Biden, prima reacție după vizita sa în România! Ce mesaj emoționant a postat în mediul online 

Soția lui Joe Biden a trăit emoții mari în România și a ținut neapărat să posteze un mesaj pe Twitter. Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, este recunoscătoare poporului român că a primit ucraineni în casele şi inimile lor. Mai mult, ea a transmis şi un mesaj lui Carmen Iohannis, la finalul vizitei în România, fiind impresionată de calitățile gazdei. 

„Mamele vor face orice pentru copiii lor – iar mamele ucrainene, precum Svitlana, continuă să fie atât de puternice şi rezistente.

Sunt recunoscătoare să ştiu că poporul român a luat aceste familii în casele şi în inimile lor.(...) Colegei mele profesoară şi Prima Doamnă, mulţumesc pentru o după-amiază în România plină de compasiune şi speranţă. Nu numai că împărtăşim o dragoste pentru elevii noştri, dar suntem unite în sprijinul nostru pentru poporul ucrainean”,
a scris Jil Biden. 

Jill Biden și Carmen Iohannis au vizitat o școală din București

Cele două prime doamne au mers apoi la Şcoala Gimnazială „Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi. Jill Biden și Carmen Iohannis au ascultat poveștile spuse de mamele fugite din Ucraina împreună cu copiii lor.

„Ne-aţi oferit speranţă, sentimentul că ne putem baza pe dumneavoastră e foarte important, în special pentru prietenii noştri ucraineni”, i-a mărturisit Carmen Iohannis Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, în vizită la o şcoală din Bucureşti, unde s-au întâlnit cu mai mulţi copii refugiaţi ucraineni şi cu mamelor acestora.

Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene
Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene[Sursa foto: Facebook]

„Vă mulțumim că ne-ați primit în inimile voastre”, le-a spus Jill Biden femeilor care au povestit experiențele lor.

Citeste si: Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, ajunge astăzi în România! Care este programul vizitei

Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene
Jill Biden, mesaj după vizita în România şi întâlnirea cu mame ucrainene[Sursa foto: Facebook]

Atât Jill Biden, cât și Carmen Iohannis, sunt profesoare de limba engleză. La fel ca soția președintelui nostru, prima damnaă a SUA nu a dorit să renunțe la pasiunea ei pentru predat. Jill Biden predă la un colegiu comunitar din SUA și face naveta între locul de muncă și Casa Albă. Similar, Carmen Iohannis predă engleza la un liceu din Sibiu și se împarte între casa din Transilvania și Palatul Cotroceni.