Stiri

Preț tractări auto 2022: Cât costă să îți tractezi mașina în România?

pret tractari auto 2022
Cât costă să îți tractezi mașina  [Sursa foto: PixaBay]
Preț tractări auto în 2022. Informațiile pe care toți șoferii ar trebui să le știe.

Preț tractări auto 2022. Zilnic pot fi văzute fel de fel de mașini tractate în trafic. De cele mai multe ori, aceste tractări nu sunt făcute corect, ci sunt făcute de alte mașini. O tractare corectă este cea făcută de oameni specializați. Mașina este urcată pe o platformă, după care este dusă la un service.

Aceste servicii port fi mult mai costisitoare, însă toți șoferii trebuie să știe la cine să apeleze în cazul în care se trezesc că mașina nu le mai pornește în mijlocul drumului.

Chiar dacă șoferii evită pe cât posibil să ajungă în situațiile în care trebuie să își tracteze mașina, știind cât de costisitor poate fi, există situații în care nu au de ales.

pret tractari auto 2022
Preț tractări auto 2022[Sursa foto: PixaBay]

Cât costă să îți tractezi mașina în 2022

Costul tractărilor variază în funcție de mulți factori. Printre aceștia se numără distanța tractată, de tipul de camion de remorcare, tipul mașinii, dar și de ora din zi. Prețul poate fi unul mai mare dacă tractarea va avea loc în timpul orelor de vârf. Prețul tractării unei mașinii poate fi cuprins, în general, între zeci de lei și sute de lei pe oră. Costurile diferă și în funcție de județele în care are loc tractarea. De exemplu, în București costurile vor fi mult mai mari decât în alte orașe din România.

Citeste si: Românii care își postează mașinile scumpe pe internet, primesc vizita inspectorilor ANAF: „Facem aceste controale privind situația fiscală personală”

Pentru a ușura munca clienților, majoritatea companiilor de tractare au la dispoziție în avans o listă cu categoriile de greutate și cât de mult variază prețul în funcție de greutatea mașinii tale. Majoritatea prețurilor sunt orientative, în contextul în care pot apărea diferiți factori care să influențeze prețul final.

Tractările pentru mașini cu greutate între 800 kg – 1000 kg pot ajunge până la 100 de lei, dar pot ajunge și până la minim 350 de lei pentru tractările între 1501 kg – 3500 kg. De reținut este că aceste prețuri sunt orientative, la care se mai adaugă și alte tarife, cum ar fi de staționare sau tarife pentru asistență rutieră.