Stiri

Aglomeraţie în vămi: Cum poţi vedea online care sunt timpii de aşteptare?

Aglomeraţie în vămi
Aglomeraţie în vămi
Vămile sunt aglomerate, iar oamenii sunt nevoiţi să aştepte cu orele în maşini. Consultă aici timpii de așteptare în toate punctele de trecere a frontierei!

Cozi uriașe în vâmi, acolo unde mașinile care așteaptă să intre în țară sau să iasă din România stau, în medie, aproximativ o oră, iar cozile s-au format pe toate arterele. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au declarat că aglomeraţia este generată de un număr foarte mare de turişti care vin în ţară sau pleacă în străinătate. Între ei sunt şi mulţi români stabiliţi în străinătate care vara obişnuiesc să îşi petreacă concediile alături de familiile din ţară.

Aglomeraţie în vămi
Aglomeraţie în vămi

"Având în vedere faptul că ne aflăm în plin sezon estival, în prezent se înregistrează trafic crescut. În acest sens, au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. Astfel, a fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control. Se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Pentru evitarea supraaglomerării unor puncte de trecere a frontierei precum PTF Nădlac ll, care este utilizat de majoritatea participanţilor la traficul transfrontalier, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria"
, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Citeste si: Trafic Autostrada Soarelui live: Cum poţi verifica online cât de aglomerat este drumul spre mare?

aglomeratie la vami
Aglomerație la vămi

Cum poţi vedea online care sunt timpi de aşteptare?

Cum poți afla care e situația în toate punctele de trecere a frontierei? Care sunt timpii de așteptare pe intrare /iesire? Cum arată zona? Ei bine, toate aceste informații sunt disponibile online. Aplicaţia referitoare exclusiv la timpii de așteptare poate fi accesată de pe orice calculator sau telefon cu acces la internet la adresa: politiadefrontiera.ro 

Persoanele interesate pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare, în culori diferite:

Verde= timp de aşteptare până în 30 minute;
Galben  = timp de aşteptare între 30 – 60 minute;
Roşu  = timp de asteptare peste 60 minute.

Cum poţi vedea online care sunt timpi de aşteptare?
Cum poţi vedea online care sunt timpi de aşteptare?[Sursa foto: Captura foto/ poliția frontieră]

Citeste si: Destinaţii de vacanţă pentru august 2022: Unde poţi merge pentru a scăpa de caniculă

Selectați, în funcție de interes:

Camioane/ autoturisme

Sensul de intrare/ sensul de ieșire.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „Direcţie de mers”, se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei. Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei este afișată pentru anumite intervale de timp, fiind calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, circumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale.