Stiri mondene

Serena Williams se retrage din tenis! Cum a ajuns jucătoarea americană să pună punct carierei sportive: „E cel mai greu lucru”

Serena Williams se retrage din tenis
Serena Williams se retrage din tenis
Serena Williams și-a anunțat retragerea din activitatea competițională. Jucătoarea americană părăsește terenul după ediția din acest an de la US Open.

Serena Williams este considerată una dintre cele mai mari sportive din tenis din toate timpurile. Jucătoarea americană a strâns în palmares 23 de titluri de Grand Slam la simplu, patru medalii olimpice de aur, a petrecut 319 săptămâni ca numărul 1 mondial și deține o serie de alte recorduri WTA. Cu toate acestea, Serena Williams a anunțat, marți, că se retrage din tenis, precizând că îi este foarte dificil să facă acest lucru.

Sportiva a precizat că retragerea nu se va produce imediat, menționând că speră să joace la US Open de la New York, care va avea loc între 29 august și 11 septembrie. Se pare că acestea sunt ultimele săptămâni în care fanii sportivei o mai pot vedea pe aceasta pe teren. 

Serena Williams se retrage din tenis
Serena Williams se retrage din tenis

Citeste si: Simona Halep, despre planurile sale de viitor! La ce competiții își va face prezența sportiva: ”Visul meu este să ajung din nou în TOP 10”

„E cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată. Trebuie să recunosc că e timpul să merg mai departe. Este ca un subiect tabu. Apare și încep să plâng.(...) Aș minți dacă aș spune că nu vreau recordul lui Margaret Court. Nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York, dar voi încerca.(...) Nu mi-aș fi dorit niciodată să fiu obligată să aleg între tenis și familie. Nu cred că este corect.  Dacă aș fi fost bărbat, nu aș fi fost nevoită să scriu asta, pentru că aș fi jucat în continuare și aș fi câștigat, în timp ce soția mea făcea efortul fizic de a ne extinde familia.(...) Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și, în sfârșit, să descopăr o Serena diferită, dar entuziasmată. Voi savura aceste săptămâni viitoare”,  a spus Serena Williams.   

Serena Williams se retrage din tenis
Serena Williams se retrage din tenis

Serena Williams i-a cerut sfatul unui sportiv legendar în privința retragerii

Într-un interviu publicat în revista  Vogue, jucătoarea americană, care va împlini 41 de ani în septembrie,  a explicat cum a ajuns la decizia de a pune punct carierei sale sportive și a mărturisit că i-a cerut sfatul legendarului Tiger Woods.

Serena Williams se retrage din tenis
Serena Williams se retrage din tenis

Citeste si: Simona Halep, primele declarații după ce a fost eliminată în semifinale la Wimbledon 2022: „Am făcut multe greșeli duble și am servit prea moale”

În această primăvară, am simțit nevoia să revin pe teren pentru prima dată în șapte luni. Am discutat cu Tiger Woods, care îmi este prieten. I-am spus că am nevoie de sfatul lui. I-am spus ’Nu știu ce să fac. Credeam că am trecut peste, dar poate nu am făcut-o’. El este Tiger, a fost ferm convins că voi fi o bestie, la fel cum este și el. Mi-a spus ’Serena, de ce nu îți dai timp două săptămâni? Nu trebuie să îți promiți nimic. Doar ieși pe teren zilnic timp de două săptămâni și vezi ce se întâmplă’. Am spus ’Bine, cred că pot face asta’, dar nu am făcut-o. Apoi, o lună mai târziu, am făcut o încercare. A fost magic să țin din nou racheta în mână. Am fost bună, am fost foarte bună. M-am tot gândit dacă să joc la Wimbledon și la US Open”, a declarat Serena William.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Serena Williams (@serenawilliams)

Serena Williams a obținut prima sa victorie după mai bine de un an în meciul de la Toronto

Anunțul că Serena Williams se retrage din tenis a venit la doar o zi distanță după ce aceasta a înregistrat o victorie remarcabilă la Toronto. Aceasta a fost prima sa victorie într-un circuit de tenis profesionist după mai bine de un an. Jucătoarea americană s-a aflat pe teren cu adversara sa de temut, Nuriei Parrizas-Diaz.