Stiri

Povestea care a făcut înconjurul lumii. O femeie parcurge zilnic 1.600 de kilometri pentru a merge la serviciu: "Poate pentru unii e o nebunie, dar mie îmi e bine așa”

Femeia care merge 1.600 de km zilnic până la locul de muncă
Femeia care merge 1.600 de km zilnic până la locul de muncă [Sursa foto: Facebook]
O angajată face naveta zilnic 1.600 de kilometri pentru a ajunge la locul de muncă. De ce a luat această decizie?

Giuseppina Giuliano, o femeie de 29 de ani din Italia, face zi de zi naveta pentru a ajunge la locul de muncă. Ea parcurge 1.600 de kilometri dus-întors până în Milano, orașul în care lucrează. Aceasta a fost angajată ca femeie de serviciu în Miano, chiar dacă locuiește în Napoli. Femeia a declarat că nu își permite să plătească chiria și că preferă să meargă cu trenul în fiecare zi la muncă. 

Giuseppina Giuliano
Giuseppina Giuliano[Sursa foto: Facebook]

„Din fericire, călătorind atât de mult cu trenul în decurs de o lună, reușesc să acumulez o mulțime de puncte, care îmi dau posibilitatea de a beneficia de anumite reduceri. În plus, rezervând biletele cu mult timp înainte, le pot achiziționa la preț redus: până la urmă trenul mă costă puțin, în jur de 400 de euro, mult mai puțin decât dacă aș închiria o cameră în Milano”, explică italianca.

Citește și: A murit la trei zile după ce a fost cerută de soție. O tânără de 24 de ani și-a dat ultima suflare din cauze unei lingurițe cu lapte

Giuseppina Giuliano are o rutină pe care o respectă deja cu sfințenie. Se trezește la ora 3:30, ia micul dejun, apoi pleacă spre autobuzul din Napoli, unde locuiește cu părinții, spre gara centrală.

De aici, la ora 5:09 se urcă într-un tren de mare viteză care ajunge în Milano la 9:23. Nu pierde mult timp aici pentru că la 10:00 fix intră în tură. După-amiaza, când încheie orele de muncă, se întoarce acasă tot cu trenul. La revenire are o cursă feroviară care pleacă din Milano la ora 18:20. Când ajunge acasă e deja ora 23:00. Giuseppina spune că nu mai are timp de a mânca acasă, fapt pentru care cina o ia de regulă în tren.

Femeia care merge 1.600 de km zilnic până la locul de muncă
Femeia care merge 1.600 de km zilnic până la locul de muncă[Sursa foto: Facebook]

Femeia are un salariu de 1.160 de euro. O chirie în Milano e 1.800 de euro

Giuseppina plătește aproximativ 400 de euro pe lună pentru biletele de tren, iar pentru a închiria cea mai ieftină cameră din Milano, femeia ar trebui să scoată din buzunar 1.800 de euro. Salariul nu îi permite acest „lux”, deoarece ea încasează lunar doar 1.160 de euro.

Citește și: Un bărbat din Bucureşti și-a înscenat răpirea după care i-a trimis poze mamei sale cu el legat pentru a-i cere bani de răscumpărare

„Sunt hotărâtă să merg mai departe și sunt mulțumită de faptul că pot economisi bani cu salariul meu. Desigur, confortul are un preț foarte ridicat și îmi dau seama că nu toată lumea poate face față unui stil de viață similar. Pentru unii poate părea chiar o nebunie. Dar mie îmi e bine așa”, a mai spus Giuseppina.

Giuseppina Giuliano
Giuseppina Giuliano[Sursa foto: Facebook]

Giuseppina suferă de o boală pulmonară

Cu toate acestea, femeia suferă de o boală pulmonară încă din copilărie și spune că în timp nu va mai putea suporta oboseala: „Acum sunt încă tânără și suport, dar pe măsură ce anii trec, nu cred că voi mai putea. Poate că printre toți oamenii care au auzit povestea mea există cineva cu o inimă bună care are o cameră sau un apartament mic lângă Milano și ar dori să mi-l închirieze”.