Stiri mondene

Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu”

Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu”
Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj [Sursa foto: Instagram]
Patrick Mouratoglou nu a mai suportat și a răbufnit în mediul online după acuzațiile primite de Simona Halep. Antrenorul de tenis a criticat dur decizia ITIA.

La opt luni de când a fost suspendată provizoriu, Simona Halep a primit noi acuzații de încălcare a regulilor antidoping care ar putea să o facă să își încheie prematur cariera în tenis. Sportiva a fost testată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022, iar acum se pare că și certificatul ei biologic prezintă anumite probleme. Patrick Mouratoglou a reacționat dur la adresa Agenției Internațională de Integritate a Tenisului(ITIA), deoarece crede că investigația acestora nu este corectă.

Iată mesajul transmis de antrenorul de tenis în mediul online. 

Citește și: Gina Matache a ajuns la o concluzie care a surprins pe toată lumea: „Nu vreau să intru cu bocancii în viața copilului meu”

Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu”
Patrick Mouratoglou a reacționat în urma acuzațiilor primite de Simona Halep[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Poveste Murei, catelusa care-si poarta tristetea si destinul in ochi

Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep 

Noile acuzații primite de Simona Halep l-au deranjat extrem de tare pe antrenorul acesteia, Patrick Mouratoglou, astfel că acesta a reacționat dur în mediul online. Patrick Mouratoglou spune că investigația Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului nu este corectă, iar onestitatea sportivei nu poate fi pusă la îndoială. 

Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu”
Patrick Mouratoglou și Simona Halep[Sursa foto: Instagram]

„În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public în privința cazului Simonei Halep.

Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri.  Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep în aprilie 2022. Am muncit din greu din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar.

Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur. Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice.  Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva”, a scris Mouratoglou, pe rețele de socializare.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle, urmăriți de fotografi prin New York! Cei doi au simțit ceea ce a trăi Prințesa Diana în ziua accidentului

Patrick Mouratoglou a reacționat dur în urma noilor acuzații primite de Simona Halep

Patrick Mouratoglou  susține că nu a existat nicio substanță interzisă în corpul Simonei Halep după scandalul de anul trecut și le cere celor de la ITIA să înceteze cu hărțuirea sportivei. Antrenorul francez este de părere că Agenția a încercat să fabrice acest caz, iar din acest motiv a tot amânat procesul jucătoarei de tenis. 

Patrick Mouratoglou îi ia apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj: „Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu”
Patrick Mouratoglou[Sursa foto: Instagram]

„Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii.  Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei începând cu decembrie 2022.

Această ultimă acuzație care i-a fost trimisă ieri și care e legată în totalitate de primul caz este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanța ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși”, a continuat el.