Stiri

Motivul pentru care prințul Edward, fratele regelui Charles al III-lea, a venit în România

Motivul pentru care prințul Edward, fratele regelui Charles al III-lea, a venit în România
Motivul pentru care prințul Edward, fratele regelui Charles al III-lea, a venit în România [Sursa foto: The Royal Family]
Prinţul Edward, fratele regelui Charles al III-lea, este în România. Motivul pentru care Contele de Wessex a vizitat țara noastră.

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a anunțat în cursul zilei de joi o vizită specială. Al patrulea copil al regretatei Regine Elisabeta a II-a a venit în România. Cu ocazia forumului fundației The Duke of Edinburgh's International Award, fratele regelui Charles al III-lea, a fost ieri, 13 octombrie, în vizită la Academia de Fotbal Viitorul Cluj. Prințul Edward al Regatului Unit a premiat mai mulți tineri fotbaliști, a participat la antrenamentul acestora, a vorbit cu ei și spre final chiar a șutat de la 11 metri, marcând un gol.

Prinţul Edward a șutat de la 11 metri, marcând un gol.
Prinţul Edward a șutat de la 11 metri, marcând un gol.

„Suntem foarte fericiți, foarte onorați să găzduim această vizită astăzi. De asemenea, suntem foarte mândri să fim singura academie de fotbal din România care livrează acest program. Această vizită este o confirmare a muncii depuse și a profesionalismului întregului staff de la Viitorul. În cadrul programului The Duke of Edinburgh International Award, sportivii noștri își dezvoltă abilitățile, își descoperă abilitățile, se confruntă cu provocări, învață ce înseamnă voluntariatul, ce înseamnă să lucrezi în beneficiul comunității și învață să-și definească propriile obiective.

Ne dorim ca acești tineri să aibă alternative la cariera lor sportivă”, a spus Andra Zavaleanu pentru  agerpres.ro.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Forumul Internațional are loc la fiecare trei ani și reunește lideri internaționali pentru a discuta și a planifica evoluția Premiului la nivel mondial. Tema evenimentului din acest an este „ sprijinirea potențialului infinit al tinerilor ”. Alături de Contele Wessex se vor afla Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romaniei și ASR Principele Radu al Romaniei; ASR Printul Guillaume de Luxemburg, în calitatea sa de președinte al Mérite Jeunesse Luxembourg; The Rt. Hon. Lord Boateng, Administrator International si Presedinte al Consiliului Internațional al Premiului și Dan Tarcea, viceprimarul orașului Cluj Napoca. 

Citeste si: Când va fi încoronat oficial regele Charles al III-lea? Ceremonia va fi mai modestă decât a Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Edward, Conte de Wessex, este al patrulea copil al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip, Ducele de Edinburgh. În momentul nașterii sale era al treilea în linia de succesiune la tronul britanic, în prezent aflându-se pe locul al 11-lea. Este căsătorit din 1999 cu Sophie, Contesa de Wessex, care a fost una dintre favoritele Reginei Elisabeta, petrecnd deseori timp cu monarhul și cei doi copii ai familiei: Lady Louise si Viscout James Severn.

Ce proprietăți are Regele Charles în țara noastră?

Noul rege al Marii Britanii va continua să fie interesat de țara noastră la fel ca înainte. Suveranul are două proprietăți aici. Mai exact, este vorba despre bunuri la Viscri (Brașov) și în Valea Zălanului (Covasna).  „Lui îi plac în primul rând oamenii”,  a spus Eugen Vaida, președintele Fundației Prințului Charles. Amintim că Regina Elisabeta a murit pe data de 8 septembrie 2022, iar pe tron a venit primul său moștenitor.

Regele Charles al III-lea 
Regele Charles al III-lea [Sursa foto: The Royal Family]

Citeste si: Prințul William, răvășit după ce a mers în spatele sicriului Reginei Elisabeta a II-a: „I-a amintit de înmormânarea mamei sale”

„Pentru că iubesc România! Si cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania, deci am toate motivele”, a spus monarhul în urmă cu ceva timp.