Actualitate

Momente de panică la un hotel din Băile Felix. Pompierii din Bihor au intervenit pentru stingerea unui incendiu violent

Incendiu de proporții în Băile Felix
Incendiu de proporții în Băile Felix [Sursa foto: Facebook, captura video, colaj Radio Impuls]
Incendiu de proporții la un hotel din Băile Felix. Numărul persoanelor care au solicitat ajutorul medicilor a crescut.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 9 atunci când flăcările au curpins două camere de hotel aflate la etajul 2. Conform primelor informații este vorba despre hotelul Mureș din Băile Felix. După izbucnirea flăcărilor masive, mulți dintre turiștii cazați s-au autoevacuat folosind scările create special pentru astfel de situații-limită. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au suferit atacuri de panică.

Sursele  Bihon.ro  informează că incendiul a izbucnit într-o cameră folosită ca depozit de materiale, unde era depozitată multă hârtie igienică și materiale de curățenie, combustibile.

A fost localizat și se lucrează la lichidarea lui. Până în acest moment au fost sesizate 10 victime, 6 intoxicate, iar 4 au avut atacuri de panică. La fața locului sunt mai multe echipaje de politie care dirijează traficul pentru eliberarea parcării. Acțiunea este în dinamică. Unitatea de cazare a fost inundată de fum. 

Citește și: VIDEO: Incendiu la metroul din Capitală! O garnitură a luat foc între stația Piața Romană și Piața Universității

Alina Butaci, reprezentant ISU Bihor a declarat că incendiul a fost izolat și că pompierii acordă primul ajutor. Potrivit spuselor sale, la etajul trei este un fum des, astfel că pompierii procedează la căutarea persoanelor cazate în camerele de pe palier care nu s-au putut evacua: "Camerele sunt inundate cu fum la etajul trei și la etajul superior. Pompierii continuă căutarea turiștilor, în camerele de hotel”.

Citește și: Incendiu la festivalul Untold, înainte de concertul Imagine Dragons! Scena a luat foc de la artificii

Turiștii au evacuat hotelul folosind scările exterioare

În imaginile care au ajuns să circule în mediul online, se poate observa cum turiștii folosesc o scară exterioară pentru a evacua incinta cuprinsă de flăcări.

ISU Bihor a precizat că incendiul a fost localizat se intervine pentru stingerea sa. S-au demarat misiuni de căutare-salvare a persoanelor care ar putea să fie în camerele de la etajele superioare. Conform celor care intervin la fața locului, cea mai mare problemă este reprezentată de faptul că fumul dens a inuntat holurile și camerele, așadar misiunea de căutare este îngreunată de acest fapt.