Stiri

Model de scrisoare de intenție. Cum să o scrii perfect

Model de scrisoare de intenție. Cum să o scrii perfect
[Sursa foto: Facebook]
Pentru a-l face pe angajator să te cheme la interviu, ai mult mai multe şanse cu o scrisoare de intenţie bine redactată.

 Dacă îţi cauţi un loc de muncă, trebuie să ştii că pe lângă un CV bine pus la punct, ai nevoie şi de o scrisoare de intenţie excelentă. Cu acest document, îl vei face pe angajator să îşi dea seama cât de mult îţi doreşti acel loc de muncă. Scrisoarea de intenţie ar trebui să îl convingă pe recrutor să te cheme la interviu. Înainte să redactezi scrisoarea, este necesar să te documentezi referitor la compania şi postul pentru care vrei să aplici.

Cum să scrii perfect o scrisoare de intenţie

 Pentru formula de salut, trebuie să alegi o adresare oficială, precum "Stimatule Domnule/Stimată Doamnă", dar este foarte important să ştii cui i te adresezi. Poţi afla de pe Google sau de pe site-ul companiei cine este director. Adresările prietenoase, precum "Hello" sau folosirea prenumelui nu sunt recomandate.

 Apoi, într-o scurtă prezentare de câteva rânduri, este necesar să prezinţi motivul sau motivele care te-au determinat să aplici pentru acel job. Urmează să specifici care sunt punctele tale forte, dar încearcă să eviţi limbajul de lemn sau expresiile folosite în mai toate scrisorile de intenţie. Păstrează un ton optimist şi dă-i senzaţia recrutorului că eşti dornic să înveţi lucruri noi şi să avansezi în carieră. În niciun caz nu trebuie să vorbeşti despre experienţele neplăcute de la locurile de muncă anterioare.

 Este necesar să dai detalii despre abilităţile şi experienţa ta, dar şi să îi exemplifici angajatorului cum te-ai putea plia pe viziunea companiei. În final, îi poţi mulţumi angajatorului că şi-a răpit din timp pentru a citi scrisoarea şi poţi scrie că aştepţi cu mare interes in răspuns. Scrisoarea se poate încheia cu "Gânduri bune", urmat de numele tău complet.

Model de scrisoare de intenție. Cum să o scrii perfect
Model scrisoare de intenţie[Sursa foto: Facebook]

 Trebuie să ştii că angajatorii primesc o mulţime de CV-uri şi de scrisori de intenţie, aşa că încearcă să fii cât mai original în exprimare, păstrând în acelaşi timp un aer profesionist. Prima impresie chiar contează, aşa că scrisoarea de intenţie este foarte importantă, pentru a fi chemat la interviu.