Stiri

La ce oră vine Moș Crăciun 2022

La ce oră vine Moș Crăciun 2022
Iată la ce oră vine Moș Crăciun la copiii cuminți  [Sursa foto: PixaBay]
Află când Moș Crăciun îi va vizita pe cei mici și va lăsa cele mai frumoase cadouri sub brad!

La ce oră vine Moș Crăciun 2022. Fără doar și poate, Crăciunul este sărbătoarea preferată a celor mici, dar și celor mari. Este rândul lui Moș Crăciun să vină cu cele mai frumoase cadouri pentru cei care au fost cuminți în 2022.

Crăciunul este cea mai cunoscută dintre sărbătorile creștine, care marchează nașterea lui Iisus Hristos, este celebrat în lumea întreagă în fiecare an pe 25 decembrie, dar și prin venirea Moșului.

Iată la ce oră vine, de fapt, Moș Crăciun!

La ce oră vine Moș Crăciun 2022
La ce oră vine Moș Crăciun 2022[Sursa foto: Pixabay]

Citește și: Când vine Moș Crăciun? Află când vei găsi cadourile sub brad

La ce oră vine Moș Crăciun 2022?

Este deja bine cunoscut faptul că Moș Crăciun vine în seara de 24 spre 25 decembrie, în ajunul Crăciunului și le lasă copiilor cuminți cadourile pe care și le-au dorit.

Nu se știe niciodată ora exactă la care Moș Crăciun ajunge în fiecare țară, având în vedere că trebuie să viziteze toți copiii din lume într-o singură seară. Google lansează în fiecare an site-ul „Google Santa Tracker”, unde oricine poate urmări traseul lui Moș Crăciun, în timp real.

Citește și: Mesaje de Crăciun 2022: Urări cu Crăciun Fericit pentru familie și colegi

Potrivit specialiștilor, Moș Crăciun ar trebui să parcurgă un total de 160.000.000 km pentru a vizita 800 de milioane de copii în 200 de milioane de case răspândite în întreaga lume. Moșul ar avea la dispoziție aproximativ 10 ore, de la 20:00 la 6:00, pentru a livra cadourile. Din fericire, copiii se întâmplă să fie răspândiți într-o gamă largă de fusuri orare, cumpărându-i lui Moș Crăciun încă 24 de ore, potrivit Sciencefocus.com.

Legenda lui Moș Crăciun

Crăciunul există din secolul al III-lea, în timp ce Moș Crăciun, bătrânul bonom și bărbos, și-a făcut în secolul XIX. Există mai multe povești cu privire la originea Moșului, motiv pentru care și înfățișarea lui s-a schimbat de multe ori de-a lungul anilor. 

La ce oră vine Moș Crăciun 2022
La ce oră vine Moș Crăciun 2022[Sursa foto: Pixabay]

Personajul Moș Crăciun a apărut destul de târziu, la mijlocul secolului al XIX-lea, în Statele Unite, ca urmaș îndepărtat al sfântului Nicolae.

O altă legendă spune că Moș Crăciun este un bătrân care trăiește împreună cu soția lui, la Polul Nord. El construiește jucării pentru copii pe tot parcursul anului, cu ajutorul spiridușilor. Scrisorile cu dorințele copiilor de Crăciun sunt trimise la Polul Nord și astfel Moșul știe ce cadouri să lase sub brad, pe 24 decembrie.