Stiri

Instagram a lansat în România o modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe platformă

Instagram cere verificarea vârstei
Instagram cere verificarea vârstei [Sursa foto: PixaBay]
O nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe Instagram a fost lansată în România.

Instagram, una dintre cele mai populare rețele de socializare din întreaga lume, a lansat o nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe platformă. De acum, când cineva dorește să-și editeze data nașterii pe Instagram i se va solicita să-și verifice vârsta în unul dintre cele două moduri: să încarce actul de identitate sau să încarce un selfie video  (aceasta este o nouă tehnologie care estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale).

Instagram cere verificarea vârstei
Instagram cere verificarea vârstei[Sursa foto: PixaBay]

Instagram cere verificarea vârstei

Instagram  colaborează cu compania Yoti, care folosește apoi învățarea automată pentru a obține o estimare a vârstei persoanei. Yoti este verificat de Age Check Certification Scheme, principalul furnizor de verificare a vârstei pentru mai multe industrii din întreaga lume și a fost susținut public de experți, precum autoritatea de reglementare din Germania KJM. Totodată, nicio altă informație a contului nu va fi partajată, totul rămânând doar pe platforma Instagram.

După evaluare, fotografia trimisă va fi ștearsă și nu se va stoca în niciunul din cele două servere. 

Citeste si: Instagram își întoarce utilizatorii în timp. Ce modificări neașteptate pregătește aplicația

Instagram cere verificarea vârstei
Instagram cere verificarea vârstei

De ani de zile Meta solicită oamenilor să declare data nașterii atunci când își fac un cont pe Instagram, iar de anul trecut, persoanele care nu au furnizat inițial aceste date au fost rugate să o facă pentru a putea utiliza în continuare Instagram. Accesul la aceste informații este important pentru Meta deoarece astfel le pot asigura utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă pe Instagram- una potrivită vârstei lor.

Citeste si: Instagram confirmă că are probleme! Mai multe persoane au raportat că li s-a închis contul

„Vrem ca toată lumea să experimenteze Instagram într-un mod adecvat vârstei lor, ceea ce înseamnă că trebuie să ştim câţi ani au- iar aceasta este o provocare în întreaga noastră industrie.  De aceea, anunţul de ast ăzi este un pas atât de important şi de aceea suntem deosebit de încântați să lucrăm cu Yoti, care este lider în construirea unei tehnologii eficiente pentru a verifica vârsta, punând în acelaşi timp confidenţialitatea pe primul loc.  Această activitate completează eforturile noastre continue de a ne îmbunătăţi tehnologia de detectare a vârstei şi de a dezvolta noi modalități de a le oferi adolescenţilor cea mai sigură şi mai semnificativă experienţă posibilă pe Instagram”, a declarat Tara Hopkins, director de politici publice la Instagram.