Stiri

Instagram își întoarce utilizatorii în timp. Ce modificări neașteptate pregătește aplicația

instagram
Instagram pregătește modificări neașteptate pentru utilizatori  [Sursa foto: PixaBay]
Instagram pregătește noi modificări pentru utilizatorii lor, iar primele reacții n-au încetat să apară.

Instagram este una dintre cele mai populare aplicații de socializare, cu milioane de utilizatori. În era internetului, tot mai multe aplicații încerc să iasă pe piață cu noi funcții pentru a menține interesul utilizatorilor sau poate chiar pentru a atrage unii noi.

După creșterea în popularitate a Tik Tok-ului, care a ajuns rapid aplicația momentului, Instagram a început să se reinventeze. Aplicația a adoptat funcția de Reels, care seamănă extrem de mult cu derularea videoclipurilor de pe Tik Tok.

Un nou Update este acum pe drum, iar aceste veste i-a luat prin surprindere pe utilizatorii contului. Este vorba despre posibilitatea de a adăuga o piesă favorită pe profilul tău, funcție pe care o puteai folosi pe MySpace sau Tumblr. În momentul în care cineva se va uita pe profilul tău, melodia va începe să se audă în timp real. 

Citeste si: Conturile de Instagram și de Twitter ale lui Kanye West au fost blocate. Reacția rapperului: „M-ai dat afară”

Părerile sunt împărțite după acest nou anunț. Chiar dacă mai durează până această nouă funcție va fi lansată, utilizatorii deja se gândesc la piesele pe care urmează să le folosească. „Piesa mea va fi schimbată zilnic”, „E timpul să le arăt oamenilor gustul meu muzical rafinat”, „Instagram nici măcar nu mai este Instagram acum”, „Ar trebui să repare algoritmul pentru creatorii de conținut, nu această prostie”, „Serios? Nu îmi vine să cred! Ce idee”, sunt doar câteva dintre reacțiile internauților în mediul online.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Pubity (@pubity)

Instagram vine cu noi funcții pentru siguranța utilizatorilor

După mai multe acuzații cu privire la faptul că nu acționează pentru protejarea utilizatorilor, Instagram pregătește noi funcții pentru siguranța celor care folosesc aplicația. Una dintre ele va avea rolul de a semnaliza tinerilor când e momentul să ia o pauză de la aplicație. Aceștia vor primi o notificare prin care li se atrage atenția că au petrecut prea mult timp pe Instagram.

instagram
Utilizatorii își vor putea alege o piesă pentru profilul de Instagram [Sursa foto: PixaBay]

Aplicația va instala „Memento-uri de bunăvoință”. În momentul în care un utilizator încearcă să trimită o cerere în DM unui creator, Instagram va afișa un mesaj în partea de jos a chat-ului, în care îi va aminti să folosească întotdeauna un limbaj respectuos față de ceilalți. Aceleași atenționări vor apărea și în secțiunea de comentarii, iar Instagram va afișa o notificare persoanelor care răspund la un comentariu ofensator.

Va fi actualizată și funcția de „Hidden Words”, care filtrează cererile de mesaj direct sau comentariile care conțin anumite cuvinte sau fraze jignitoare. Noile funcții sunt momentan în stadiul de testare și urmează să fie implementate în aplicație.