Stiri

Începând cu 1 iulie se dau bani în plus la salariu! Cine sunt beneficiarii

Începând cu 1 iulie se dau bani în plus la salariu! Cine sunt beneficiarii
Bani în plus la salariu [Sursa foto: PixaBay]
Camera Deputaţilor a adoptat marţi, un proiect de lege care prevede noi creşteri de salarii pentru bugetari.

Bugetarii au toate motivele să sărbătorească! Federația Sindicatelor a emis un comunicat de presă conform căruia angajații dintr-o categorie vor avea parte de o sumă suplimentară la salariu. Mai exact, angajații din învățământ vor beneficia de 65 de lei în plus la salariu. Suma este echivalentă cu o pătrime din diferența rămasă de acordat, conform Legii Salarizării. Decizia de acordare a acestei sume suplimentare a venit după ce peste 1.200

de angajați din sistemul de învățământ au protestat în data de 25 mai, în Piața Victoriei, pentru respectarea Legii Salarizării. 

Începând cu 1 iulie se dau bani în plus la salariu! Cine sunt beneficiarii
Începând cu 1 iulie se dau bani în plus la salariu! Cine sunt beneficiarii[Sursa foto: Romania TV]

Noi creşteri de salarii pentru bugetari

Profesorii din România fac un apel către Guvern, în contextul în care de la 1 iulie, profesorii vor primi o diferență restantă de doar 65 de lei net pentru fiecare salariat. 

Citeste si: Ce salarii au în prezent angajații la Garda Forestieră cu tot cu bonusuri și sporuri

„În ciuda mult trâmbiţatelor majorări salariale anunţate de coaliţia de guvernare, angajaţii din educaţie vor primi, în realitate, începând cu data de 1 iulie 2022, doar o pătrime din diferenţa rămasă de acordat, ceea ce înseamnă, în medie, 65 de lei net pentru fiecare salariat. Această sumă reprezintă o altă formă de umilire a personalului din educaţie!”, au declarat reprezentanții sindicatelor din învățământ.

Începând cu 1 iulie se dau bani în plus la salariu! Cine sunt beneficiarii
Începând cu 1 iulie se dau bani în plus la salariu! Cine sunt beneficiarii[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, reprezentanții sindicatelor din învățământ sunt de părere că mărirea cu 65 de lei a salariului nu este altceva decât o modalitate de „umilire” a personalului din domeniu. 

Citeste si: Salariu minim de 3.000 de lei de la 1 iunie 2022! Cine va beneficia de majorare

„Opinia publică trebuie să ştie că aplicarea integrală Legii salarizării nu ar acoperi nici măcar jumătate din rata inflaţiei reală, motiv pentru care, cu legitimitate, salariaţii din învăţământ solicită Guvernului României ca, pe lângă aplicarea integrală a Legii 153/2017, să aplice şi o indexare a salariilor, aşa cum procedează guvernele din ţările unde există interes ca populaţia să fie protejată, astfel încât să fie acoperită creşterea alarmantă a preţurilor!”, extras din comunicatul de presă