Stiri

Ce salarii au în prezent angajații la Garda Forestieră cu tot cu bonusuri și sporuri

Ce salarii au în prezent angajații la Garda Forestieră cu tot cu bonusuri și sporuri
[Sursa foto: Facebook ]
Angajaţii de la Garda Forestieră au salarii bune, plus alte bonusuri şi sporuri.

 Angajaţii de la Garda Forestieră au salarii aproape duble faţă de venitul mediu din România. Pe lângă salariul fix, aceştia beneficiază şi de alte bonusuri şi sporuri.

Ce salarii au angajaţii Gărzii Forestiere

Ce salarii au în prezent angajații la Garda Forestieră cu tot cu bonusuri și sporuri

 Angajaţii Gărzii Forestiere ar trebui să se ocupe de reducerea şi stoparea defrişărilor ilegale, care sunt o mare problemă în ţara noastră. Aceştia se plâng de faptul că personalul este redus şi au semnalat această problemă pe site-ul undelucram.ro.

Acesta este singurul minus însă. Pe aceeaşi pagină, angajaţii Gărzii Forestiere au subliniat că sunt mulţumiţi de salarii, de colectiv, de dotările pentru muncă şi de mediul de lucru.

 În luna martie a anului 2020, Garda Forestieră a intrat în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar angajaţilor le-a fost mărit salariul cu 15 procente. Remuneraţiile nu sunt deloc mici. Astfel, un angajat de nivel mediu poate câştiga şi 6 mii de lei lunar, la care se adaugă bonurile de masă, bonurile de vacanţă, dar şi primele şi bonusurile de care beneficiază angajaţii la stat. În funcţie de lună, salariul unui angajat de la Garda Forestieră poate să ajungă şi la 8 mii de lei, ceea ce nu reprezintă deloc un salariu mic, având în vedere că în România, venitul mediu lunar este de doar 3400 de lei.

Ce salarii au în prezent angajații la Garda Forestieră cu tot cu bonusuri și sporuri

 În total, Garda Forestieră are 900 de angajaţi, în nouă oraşe importante din ţară, acolo unde există structuri regionale strategice. Bucureşti, Braşov, Cluj, Focşani, Oradea, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Suceava şi Timişoara sunt oraşele unde funcţionează Garda Forestieră. 

Ce atribuţii are Garda Forestieră

- coordonarea activității gărzilor forestiere; 

- avizarea propunerilor de acte normative emise de gărzile forestiere; 

- controlarea aplicării regimului silvic în fondul forestier național și în vegetația forestieră din afara fondului forestier național; 

- controlarea aplicării regimului cinegetic în fondul cinegetic național; 

- controlarea trasabilității materialelor lemnoase, conform prevederilor legale în vigoare;

- realizarea de sinteze și analize de risc privind fondul forestier național și fondul cinegetic.