Stiri

Ideea unui bărbat din Focșani a trecut de limita imaginației. Și-a minţit şeful că mama sa a murit pentru a încasa ajutorul de înmormântare

Și-a minţit şeful că mama sa a murit pentru a încasa ajutorul de înmormântare
Și-a minţit şeful că mama sa a murit pentru a încasa ajutorul de înmormântare [Sursa foto: PixaBay]
Un bărbat din Focșani a încercat să obțină ilegal ajutorul de înmormântare. Românul i-a înscenat moartea mamei sale.

Pentru a pune mâna pe câţiva bănuţi, un bărbat din Focșani i-a înscenat moartea mamei sale. Inițial, șefii l-au crezut și i-au oferit acestuia banii de care ar fi avut nevoie. Ulterior, patronii au descoperit că moartea mamei bărbatului era o pură înscenare și că femeia era, de fapt, în viață. Adevărul s-a aflat, probabil, în momentul în care moldoveanul a fost nevoit să prezinte certificatul de deces al femeii.

Un bărbat a mințit la serviciu că i-a murit mama
Un bărbat a mințit la serviciu că i-a murit mama p[Sursa foto: PixaBay]

La aflarea veștii, patronii firmei la care a lucrat i-au spus să își dea demisia. Într-o scrisoare adresată șefilor, bărbatul a scris că regretă că a minţit, mai ales că şefii l-au ajutat şi au fost „miloşi” cu el de fiecare dată și speră să fie iertat.

Bărbatul din Focșani nu este la prima abatere

Bărbatul nu era la prima abatere când încearcă să obțină bani din partea șefilor firmei la care a lucrat.

În trecut, românul a primit suma de 1.000 lei din partea șefilor săi ca să își achiziționeze un nou telefon, deoarece cel pe care îl avea deja se s-a stricat. Însă, din suma primită, bărbatul și-a achiziționat un telefon cu 700 lei și restul banilor i-a cheltuit în scopuri personale.

ajutorul de înmormântare
ajutorul de înmormântare[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: VIDEO: Un preot beat a căzut peste mormânt în timp ce ținea slujba de înmormântare: ”Nu a putut să spună o rugăciune pentru tatăl meu”

Acte necesare pentru obținerea ajutorului de deces în 2023 

Conform Casei Naționale de Pensii Publice, actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces 2023  sunt următoarele: 

- cerere pentru acordarea ajutorului de deces (anexa nr. 11);

- certificat de deces (original şi copie);

- act de identitate al solicitantului (original şi copie);

- acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original şi copie);

- dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original şi copie);

 adeverință eliberată de angajator din care să rezulte că persoana decedată avea calitatea de asigurat la data decesului, respectiv extras din REVISAL, după caz.

Citește și: Dimineața Nebună: Un mire a mers la propria sa nuntă într-un sicriu. Motivul pentru care a făcut asta- AUDIO

- dovada că membrul de familie nu era asigurat sau pensionar se face prin declaraţie pe propria răspundere a celui care solicită ajutorul de deces, dupa caz. 

- act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atestă boala care l-a făcut inapt şi data ivirii acesteia, în cazul copilului inapt în vârstă de peste 18 ani (original);

- adeverinţă care să certifice că, la data decesului, membrul de familie cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani urma o formă de învăţământ organizată potrivit legii (original).