Stiri

Filmul „Colectiv” a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2021

Filmul „Colectiv” a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2021
Filmul „Colectiv” a primit două nominalizări la Premiile Oscar 2021
Luni, 15 martie, au fost anunțate nomanilizările pe Premiile Oscar care se vor decerna luna viitoare. Colectiv a primit două nominalizări.

Luni s-au anunțat nominalizările pentru premiile Oscar printr-o ceremonie care s-a desfășurat exclusiv online pe contul de Youtube.

Filmul-documentar Colectiv regizat de Alexander Nanau a fost nominalizat la două categorii: „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.

La categoria documentar, au mai fost selectate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.  La categoria „lungmetraj internaţional”, filmul „Colectiv” concurează cu „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească). 

Întrebat de jurnaliștii de la G4Media cum se simte în postura de nominalizat la premiile Oscar, Alexander Nanau a spus că asta reprezintă o victorie a jurnalismului de investigație. 

„Este o victorie a jurnalismului de investigație și a avertizorilor de integritate, a acestor câini de pază ai societății noastre, care dovedesc că se poate cere socoteală autoritătilor corupte și incompetente. Mai mult decât atât, colectiv este un tribut cinematografic adus victimelor și supraviețuitorilor care au avut curajul să ne lase să pătrundem în viata lor privată”, a declarat Nanau pentru G4Media.ro.

Alexander Nanau: „Filmul  s-a bucurat de un succes ieşit din comun”

Documentarul, producţie HBO Europe scrisă de Alexander Nanau şi Antoaneta Opriş, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia 2019, în afara competiţiei. Recent, între altele, a fost desemnat de National Society of Film Critics din SUA cel mai bun film într-o limbă străină, iar National Board of Review l-a inclus în top 5 al celor mai bune filme internaţionale.

„Filmul a avut şi înainte de pandemie un succes mare la public şi critică, dar, odată ce oamenii au realizat că realitatea din România pe care o văd este atât de aproape de societăţile lor, s-a bucurat de un succes ieşit din comun la presa internaţională, fiind, între timp, dat ca unul dintre cele mai bune din lume din anul 2020. Ceea ce ne ajută foarte mult pentru vizibilitate şi vom vedea mai departe cum se va traduce asta în sezonul premiilor din America”, declara Nanau într-un interviu acordat News.ro în luna decembrie, potrivit G4Media.

Premiile Oscar vor fi decernate anul acesta pe 25 aprilie, într-o ceremonie ce va avea loc la Los Angeles.