Stiri

Eurovision 2021! Roxen, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

Eurovision 2021! Roxen, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală
Roxen a ratat finala „Eurovision 2021”. Care sunt țările care vor merge mai departe în finală?!

Anul acesta, Roxen a reprezentat România cu piesa „Amnesia” și a intrat în competiția Eurovision cu numărul 13. Din nefericire, Roxen nu a primit voturile necesare pentru a merge în marea finală „Eurovision 2021”. Cele zece ţări care vor reveni pe scenă sâmbătă sunt: 

  • Azerbaidjan / Efendi - Mata Hari
  • Belgia / Hooverphonic - The Wrong Place
  • Cipru / Elena Tsagrinou - El Diablo
  • Israel / Eden Alene - Set Me Free
  • Lituania / The Roop - Discoteque
  • Malta / Destiny - Je Me Casse
  • Norvegia / TIX - Fallen Angel
  • Rusia / Manizha - Russian Woman
  • Suedia / Tusse - Voices
  • Ucraina / Go_A - Shum

Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ‘Amnesia’ este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, spunea Roxen, înainte de concurs.

Eurovision 2021! Roxen, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

Roxen, apariție de senzație în prima semifinală „Eurovision 2021”

Nu doar vocea ei i-a încântat pe telespectatori, ci și vestimentația. În cadrul competiției, Roxen a purtat o ținută florală și colorată, în nuanțe de gri și roșu, din colecţia Spring Summer 2021. Rochia a costat 3.000 de dolari. 

„Am primit o mulțime de reacții pozitive la outfitul pe care l-am pregătit pentru concurs. Vă mulțumesc din suflet și vă promit că voi da totul diseară, în fața juriului.”, a mai spus reprezentanta României, Roxen, înainte de a intra în concurs.

Roxen, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

Ratarea calificării în marea finală Eurovision a fost pusă pe seama lipsei de experiență a artistei în vârstă de 21 de ani, dar și pe alegerea nefericită a piesei. Astfel, România a ratat pentru a treia oară consecutiv finala Eurovision. În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finala Eurovision, deși piesa „Goodbye” a celor de la „The Humans” era destul de bine cotată la casele de pariuri. Apoi, în 2019, la Tel Aviv, Ester Peonyreprezentanta României, a ratat și ea calificarea.