Stiri mondene

Elon Musk a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume pentru scurt timp. Cine i-a luat locul

Elon Musk a fost detronat pentru scurt timp
Elon Musk a fost detronat pentru scurt timp
Elon Musk a pierdut pentru scurt timp titlul de cel mai bogat om din lume. Cine i-a luat locul deținătorul companiei Twitter?

Francezul Bernard Arnault, directorul general al grupului de lux LVMH, și familia sa au ocupat miercuri pentru scurt timp primul loc în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Acesta are o avere de 185 de miliarde de dolari. Prin urmare, a reușit să-l detroneze pentru o vreme pe americanul Elon Musk, șeful Tesla, SpaceX și Twitter. Acesta a fost a doua cea mai bogată persoană din lume pentru puțin timp, conform Forbes. 

Bernard Arnault
Bernard Arnault[Sursa foto: Forbes]

Magnatul francez Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, care deţine numeroase branduri de lux, inclusiv Luis Vuitton, şi familia sa au preluat pentru scurt timp acest titlu, însă au coborât apoi pe locul al doilea, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Elon Musk a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, iar în prezent are o avere netă de peste 185,7 miliarde de dolari. 

Citește și: Elon Musk, noul proprietar al Twitter, pregătește o taxă pe platformă. Ce sumă ar urma să plătească utilizatorii pe lună

Care sunt motivele pentru care averea lui Elon Musk a scăzut în ultima perioadă

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut sub 200 miliarde de dolari în urma îngrijorării investitorilor care au renunțat la acțiunile Tesla, întrucât directorul executiv și cel mai mare acționar din lume a fost mult mai preocupat de Twitter. Declinul averii a început cu data de 8 noiembrie 2022.În urma licitării pentru Twitter, Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa pe piață, averea lui Musk scăzând cu aproximativ 70 miliarde de dolari.

Elon Musk a fost detronat pentru scurt timp
Elon Musk a fost detronat pentru scurt timp

Citește și: Sute de angajați părăsesc Twitter! Elon Musk le-a dat un untimatum pentru a se decide dacă rămân în companie

Pe lângă Tesla şi Twitter, Elon Musk  conduce şi compania spaţială SpaceX, precum şi Neuralink, un start-up care dezvoltă o interfaţă creier-maşină foarte performantă, care conectează creierul uman la computere.