Stiri mondene

Twitter riscă să fie interzis în Uniunea Europeană. Avertismentul primit de Elon Musk

Twitter riscă să fie interzis în Uniunea Europeană
Twitter riscă să fie interzis în Uniunea Europeană [Sursa foto: Captură YouTube]
Twitter riscă să fie interzis la nivel european dacă Elon Musk nu va respecta regulile stricte în legătură cu moderarea conținutului.

Twitter atrage din ce în ce mai multe controverse, după ce Elon Musk face schimbări peste schimbări. Însă, Comisia Europeană l-a avertizat pe miliardar ca platforma lui ar putea să fie interzisă în Uniunea Europeană, dacă acesta nu se supune reglementărilor impuse de Bruxelles, în ceea ce privește moderarea postărilor.

Twitter riscă să fie interzis în Uniunea Europeană
Twitter riscă să fie interzis în Uniunea Europeană[Sursa foto: PixaBay]

Elon Musk, în vizorul Uniunii Europene

Printre aceste reguli se numără și faptul că miliardarul trebuie să renunțe la abordarea arbitrară în ceea ce privește reactivarea conturilor utilizatorilor interziși.

În plus, Elon Musk va trebui să urmărească dezinformarea de pe plaftormă și să accepte un „audit independent extins” al platformei până anul viitor.

Citește și: Elon Musk cere angajaților Twitter pe care i-a concediat să revină la muncă. Motivul pentru care miliardarul s-a răzgândit

”Mai este de lucru enorm, deoarece Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze în mod semnificativ moderarea conţinutului şi să protejeze libertatea de exprimare, să abordeze dezinformarea cu hotărâre şi să limiteze publicitatea direcţionată”, i-a transmis Thierry Bretom lui Elon Musk.

Elon Musk
Elon Musk

Thierry Breton şiElon Musk au convenit că UE va efectua un  "test de stres"  la sediul Twitter, la începutul anului 2023, pentru a evalua conformitatea Twitter cu regulile UE. Comisarul l-a îndemnat anterior pe omul de afaceri să respecte regulile importante ale UE împotriva discursului instigator la ură şi a dezinformarii online. De asemenea, comisarul de Justiţie al Comisiei Europene, Didier Reynders, a exprimat comentarii similare.

Citește și: Kanye West, interzis pe Twitter pentru a doua oară. Elon Musk dezvăluie motivul pentru care l-a suspendat pe rapper: ”Am încercat totul”

Cum a preluat Elon Musk platforma Twitter

Pe data de 14 aprilie, Elon Musk a anunțat în mod public că vrea să cumpere Twitter  în totalitate. El a oferit 44 de miliarde de dolari (38 de miliarde de lire sterline) pentru platforma de socializare. Inițial, consiliul de administrație al Twitter a respins oferta, menționând chiar și o clauză de „pilulă otrăvită” pentru a încerca să îl împiedice pe miliardar să cumpere forțat compania.

Elon Musk
Elon Musk[Sursa foto: Captură YouTube]

Consiliul de administrație al Twitter a decis ulterior, după o reflecție destul de lungă, că ar accepta oferta și, la 25 aprilie, platforma de socializare a anunțat că are un nou proprietar.