Stiri

Dosar penal pentru două tinere din Piatra Neamț. Au furat dintr-un supermarket produse de 2.100 de lei ca să ducă la capăt o provocare primită pe TikTok

Dosar penal pentru două tinere din Piatra Neamț
Dosar penal pentru două tinere din Piatra Neamț
Două adolescente din Piatra Neamț s-au ales cu dosar penal pentru furt după ce au sustras mai multe produse dintr-un supermarket.

O provocare primită pe TikTok a făcut două adolescente din Piatra-Neamț să fure produse în valoare de 2.100 de lei dintru-un supermarket. Una dintre ele are vârsta de 19 ani, iar cealaltă e minoră, fiind în vârstă de 16 ani.  După ce au fost prinse, fetele le-au spus anchetatorilor că motivul pentru care au comis fapta are legătură cu o provocare pe care au primit-o pe Tik-Tok. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.  

"În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti a reieşit că o minoră, de 16 ani şi o tânără, de 19 ani, din Budeşti şi Dumbrava Roşie, ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice. Acestea au declarat ca au sustras respectivele produse urmare a unei provocări primite pe o aplicaţie de socializare. Prejudiciul de aproximativ 2.100 de lei a fost recuperat în totalitate", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu.

Citeste si: Angajată la Penitenciarul Craiova, îmbrăcată în uniformă, live pe Tik Tok din biroul instituție: „Dispari că am alergie la retardați”

provocare primită pe TikTok
provocare primită pe TikTok

Provocarea periculoasă de pe TikTok: „G ândirea acestora poate fi influențată de conținutul accesat”  

Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor și provocărilor pe care le primiți în cadrul unor jocuri sau aplicații online, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune în pericol viața, siguranța sau îi pot afecta pe cei din jur.

„Tinerii petrec o mare parte a timpului on-line dar, utilizarea internetului poate duce, în unele cazuri, la experienţe riscante şi dăunătoare. Totodată, gândirea acestora poate fi influențată de conținutul accesat în mediul on-line. Tinerii trebuie să știe că ideile sunt formate de tot ceea ce vedem, auzim și citim. Interpretăm ceea ce vedem prin lentila propriilor experiențe, astfel încât putem avea mesaje diferite față de cele din mediul on-line. Pentru provocările din online, ce privesc fapte ce contravin legii, răspunderea e în viața reală (în offline). Încălcarea legii și activitățile cele îți pun în pericol siguranța nu sunt act de curaj!”,   transmite IPJ Neamț.

provocare primită pe TikTok
provocare primită pe TikTok

Citeste si: Jocul „balena albastră” a revenit după patru ani! Este viral pe Tik Tok

Compania chineză care deține aplicația de mesagerie s-a confruntat cu numeroase acuzații, în special din partea părinților, ca urmare a unor tragedii provocate de sistemul "provocărilor". Recent, un avocat american implicat într-un proces pe o astfel de speță a motivat că "TikTok trebuie să fie trasă la răspundere pentru că a investit miliarde de dolari pentru a proiecta în mod intenționat produse care promovează conținut periculos, despre care știe că este dăunător și poate duce la moartea utilizatorilor săi".