Stiri

Din greșeală, un bărbat a primit 286 de salarii în loc de 1! Ce s-a întâmplat cu suma încasată de fostul angajat

Din greșeală, un bărbat a primit 286 de salarii în loc de 1
Din greșeală, un bărbat a primit 286 de salarii în loc de 1
Un bărbat din Chile a primit 286 de salarii în luna mai, cât ar fi trebuit să încaseze în următorii 24 de ani, şi a dispărut fără urmă. 

Cum să te îmbogățești fără să faci nimic? Este cazul unui bărbat care a devenit milionar peste noapte, după ce compania la care era angajat a făcut o greșeală. Luna trecută, departamentul de resurse umane al celui mai mare producător de mezeluri din Chile, Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), i-a virat unui angajat peste 281 de milioane de pesos chilieni (aproximativ 190.000 de dolari), informează La Vanguardia.

Când a mers la bancomat, angajatul respectiv a aflat că este milionar. Fără să stea pe gânduri, el a retras întreaga sumă de bani. Angajatul norocos şi-a anunţat superiorii că va returna suma virată din greşeală, dar s-a răzgândit rapid şi a dispărut fără urmă. 

Citeste si: Câţi bani se dau la o cununie civilă în 2022? Suma minimă pe care ar fi indicat să o pui în plic!

Din greșeală, un bărbat a primit 286 de salarii în loc de 1
Din greșeală, un bărbat a primit 286 de salarii în loc de 1

Firma unde bărbatul a lucrat nu-și poate recupera banii

Un avocat angajat de inculpat a fost trimis de acesta la sediul companiei, comunicând șefilor Cial faptul că eroarea nu este cauzată de clientul pe care-l reprezintă și că acesta nu are de gând să restituie suma, iar pe data de 2 iunie, fostul angajat și-a trimis demisia, tot prin intermediul avocaților.

Citeste si: Ce „cadou special” a primit un angajat cunoscut după 27 de ani de muncă fără nicio zi liberă? Bărbatul a izbucnit în lacrimi de fericire: „Nu pot să cred”

Pentru că nu a rambursat suma, firma a încercat din nou să intre în contact cu angajatul, însă acesta a fost de negăsit. Se pare că bărbatul s-ar fi mutat într-o altă localitate, iar pentru a-și recupera prejudiciul, firma trebuie să-l acționeze în judecată. În fața instanței, aceștia au susținut că fostul angajat este obligat să returneze banii proprietarului de drept, chiar dacă la mijloc a fost o greșeală a companiei.