Stiri

Câţi bani se dau la o cununie civilă în 2022? Suma minimă pe care ar fi indicat să o pui în plic!

Câţi bani se dau la o cununie civilă în 2022?
[Sursa foto: Facebook ]
Trebuie să mergi la o cununie civilă şi nu ştii câţi bani trebuie să dai? Iată cât costă darul mirilor în 2022!

Câţi bani se dau la o cununie civilă în 2022? Anul 2022 este anul nunţilor, pentru că în ultimii ani, mulţi îndrăgostiţi au amânat să îşi unească destinele din cauza restricţiilor specifice pandemiei de coronavirus. Din acest articol poţi afla câţi bani trebuie să cheltuieşti pentru darul mirilor, dacă eşti invitat la o cununie civilă.

Câţi bani se oferă la o cununie civilă în 2022

Dacă nu eşti obişnuit cu nunţile şi cu acest gen de evenimente, trebuie să ştii că se ţine cont de mai multe aspecte când vine vorba despre darul pentru miri. De obicei, când cei doi îndrăgostiţi fac cununia civilă şi petrecerea de nuntă la date diferite, se obişnuieşte ca după oficializarea căsătoriei, mirii să le ofere invitaţilor o masă fie la restaurant, fie chiar şi acasă.

Pentru cununia civilă nu există o regulă clară în ceea ce priveşte darul pentru miri.

Unele persoane preferă să le ofere tinerilor îndrăgostiţi cadouri, altele consideră că le-ar fi mai folositoare mirilor o sumă de bani. În orice caz, suma de bani cheltuită pentru cadou şi suma oferită ca dar este aproximativ egală. Î n 2022, este recomandat să le oferiţi mirilor un cadou sau o sumă de bani care să nu fie sub 300 de lei.

Bineînţeles, această sumă poate varia, în funcţie de mai multe aspecte.

Contează relaţia pe care o aveţi cu mirii, dar şi tipul evenimentului. În cazul în care după cununia civilă se organizează o masă la restaurant, atunci darul pentru miri va fi mai costisitor decât în cazul în care nu se petrece nimic după oficializarea relaţiei. 

Aşadar, nu există o sumă standard pe care să o oferiţi la o cununie civilă. Trebuie să luaţi în calcul şi venitul dumneavoastră lunar când vreţi să vă decideţi asupra darului.

În cazul în care sunteţi invitat la o cununie, dar nu puteţi ajunge, se obişnuieşte să le faceţi mirilor un cadou de început de drum. Acesta co
Câţi bani se dau la o cununie civilă în 2022?
nstă în ceva folositor pentru casă, dar ar fi bine să vă informaţi înainte de a cumpăra un obiect, pentru că nu de puţine ori s-a întâmplat ca mirii să primească acelaşi cadou de la persoane diferite.

Citeste si: Câţi bani se dau la un botez în 2022?